Iftar 2015 ~ Vistana Hotel, Penang (Our Choosen Foods)

12:43:00 PM

Buffet Ramadhan Vistana Hotel, Penang Bersama Blogger Utara 

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,
Meh iols SAMBUNG cecepat dari ENTRY  Buffet Ramadhan di Vistana Hotel 2015 Bersama Blogger Utara ~ The Foods
Kali ni iols nak share some the CHOOSEN FOODS yang weols sefamilia NIKMATI pada malam itu naaaaaaaaa
Harap bertabah kalo baca entry ni di siang hari he3 :p

Psssttttt : Gambor2 ni sebenornya hanya DI ANTARA menu PEBERET weols sefamilia tau3


MENU PEMBUKA
Pelbagai KUEH MUEH

Paling WIN adalah MURTABAK
Memang MABELES tau3
Psstttt : Iols ni tak berapa gemor sebenornya murtabak, ater biasanya dalam murtabak tu terlampau banayk bawang kan3. TAPI yang ni punya murtabak memang penuh isi daging & ayam tau3. Kulit dia pun sedap kalo makan begitu saja :)

Pelbagai BUAH2an

MENU UTAMA
KAMBING bakor, DAGING bakor, & Ayam bakor 
Pssttt: Paling WIN dah tentu2 la KAMBING bakor itu tau3. Kalo iols tak hengat esok (Isnin) iols kojer, memang iols tambah bertingkek2 tau3. Tapi disebabkan esok koje so kena bawak2 bersabor la yer. Ater kang dok pulun tak hengga, esok pagi tak leh mangkit pi kojer :P

IKAN keli & pari bakor

MENU TAMBAHAN
KERANG rebus
Psssttttt : Seriously kerang ni memang SEDAP. MANIS tau3. Sebab FRESH ghasernya. Takdak ghaser hanyir langsung tau3

LAKSA Penang

MENU PENUTUP
PENGAT PISANG
Pssttttt : Iols masih dok teringat2 lagi ghasr manis & wangi pengat pisang ni tau3. Memang WIN laaaaaaaa

AISKRIM pelbagai flavour dengan topping Hersheys choco syrup
Pssstttt : Ada cerita sadis tau3 pasai aiskrim ni. Iols sebenornya tak abeh lagi makan aisrim ni, tapi kluor kejap dengan geng2 #BloggerUtara sebab nak snap gambor. Elok balik meja, tup2 ilang dah aiskrim iols. sob3, pelayan dah angkat :P

ABC

Sebenornya ada lagi foods yang weols makan malam tu he3 termasuk la nasi berlauk (boleh rujuk LINK INI untuk tengok full menu lauk pauk itu naaaaa)
TAPI iols terlopa snap gambor our own plate :P
TAPI iols memang boleh bagitau yang paling WIN antara semua menu tu ialah >>>>>>>>> kerabu petai, tempe bercili, pucuk masak lemak, daging rendang, siput lala berlada, bawal & paru goreng
Iols tak makan nasi pun, just ratah lauk he3
Next entry kisah Buffet Ramadhan di Vistana Hotel ni ada lagi tau3
Tungguuuuuuuuuuuuuuu :P



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

34 comments

  1. pergi buffet macam ni mmg tak sesuai makan nasik kan.. win sunguh entry makan ni.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam rai,
      kaaaannnnn
      boh nasi jaaaaa teruih full perut
      rugi laaaaaaaaaaaa kan3 :P

      Delete
  2. kerabu paling febret ekin kalu dapat mkn pergh berselera ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      sama laaaaa
      pedas, masam....memang terangkat selera kan3

      Delete
  3. hu hu hu menarik... memang menarik!

    aida x berbuka kat otel lagi setakat ni.
    takde program.
    and asben malas nak gi sebab ijat notty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      he3
      nanti kita buat program naaaaaaaaaaaa :)

      Delete
  4. Menu yang mencabar keimanan nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      kaaannnn
      iols pun tengah dok tercabor ni haaaaaaaaaaaa :P

      Delete
  5. iskh....awat boh smua hat peberet ni

    ReplyDelete
  6. kunjungan balas..hari ni tak berapa sihat tapi nak juga jenguk kawan-kawan blogger :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam syira,
      thanx naaaaaaaaa
      sudi singgah :)

      Delete
  7. saya saksi kerang tu sedap..!!!!! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam pha is,
      kaaaaaaaaaannn
      aduuiiillaaaaaaaaaa
      nak kena pi cari kerang laaaaaaaaaaa pulop ni
      punggaaaaaaaaaahhh :P

      Delete
  8. hehehe.. tak makan pun murtabak tu.. tp mak pun kata sedap..
    CT lagi suka bubur pulut itam.. sbb suka pengat pisang kalo gula merah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      haah
      kalo gula merah memang meletop kan3

      Delete
  9. CT x rasa murtabak.. tapi mak kata sedap.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      murtabak memang WIN malam tu tau3

      Delete
  10. hahaha...

    Kak, sama ngan kite...

    Pi solat, balik solat, pinggan hilang... haih ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zaf,
      kaaaannnn
      sedeh ghasernya kan3
      seb abek perut dah full :P

      Delete
  11. coiii bersambung2 lak buffet vistana ni gempak abis hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam EL,
      motip nak banyakakn entry uols :P

      Delete
  12. trgoda tgk kmbg bkr tu kak oi..huhuhu.. best kome.. nsblah yui kat perak, jauh nak p..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam yui,
      tahun depan kita set pertengahan yer
      mesti best kalo dapat kumpui semua kan3

      Delete
  13. alaaaa sayang nya eskrim tu tapi maksudnya servis dia bagus lah klu laju cenggitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      betoi3
      pantang tinggai
      laju jer deme hangkut :P
      efisyen betoi he3

      Delete
  14. Aduhai sha.. tertengok pula kambing tuh.. Kecur air liur.. nmpk gayanya memang kena pi cari kambing frozen ptg nie... udah xnahan nie..
    Psst.. Sha nak alamat ngn nama penuh.. boleh?? kita nak kirim kad raya.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      alaaaaaaaaaaaaaaa
      baru perasan laaaaaaa
      dah terlepaih nak dpt kad ghayer
      sob3

      Delete
  15. menyesal bukak entry ni huh! HAHHAHAHHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      haaaiiipppp
      DIET :P
      he3
      lariiiiiiiiiiiiiiikkkkk

      Delete
  16. fuhhh nasib baik tgk waktu malam.. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      seeeeeeeelaaaaamaattt yer dop he3

      Delete
  17. alahaii kak.. kita dh laa tgh lapo kerang bakor nih..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      he3
      jom kita cari keraaaaaaaaaaaaanggg :P

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive