Pantai Telok Chempedak | Cotik2 Aidilfitri 2015

9:30:00 AM

Pantai Telok Chempedak, Kuantan, Pahang | Riadah Petang Syawal Pertama

Pantai Telok Chempedak | Riadah Petang di Syawal Pertama
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Haaaaaaaaaa.......
Sehari berehat dari ceritera Cotik2 Aidilfitri 2015 :)
Moh kita sambung balik hari ni naaaaaaaaaaaa
Kalini iols nak ceritera tentang Pantai Telok Chempedak pulops :)
Kan ker dalam ENTRY Pusat Rekreasi Air Pantai Balok, iols kabor yang Boboboy dah kena 'KERASUKAN' pasior kan3
Dan iols dah janji dengan Boboboy untuk bawak berkubang pueh2 dekat tempat yang lagi best kan3
So pada petang hari ghayer pertama tu, selepas lawatan singkat ke Kuantan River Cruise, weols sefamilia teruih bergerak ke Pantai Telok Chempedak
Iols agak fenin nak mengarang ayat dah kekdahnya ni, so moh ler kita teruih layan gambor berceritera yer sayam2 semua

Pssstttt : Konsep sangat sekarang ni entry penuh dengan gambor berceritera he3 :P



Some view persekitaran Pantai Telok Chempedak
Masa weols pi tu dah petang, so memang ramai la orang kan3
Tapi jangan risau parking space memang berlambak
Bayaran masuk RM1.00 sajork tau3
Banyak jugak gerai cenderamata & permainan pantai yang dah bukak
Tapi masih ada banyak lagi yang masih tutup sempena Aidilfitri


Kemudahan tandas awam berbayor di Pantai Telok Chempedak

Kemudahan taman permainan kanak2 & medan selera di Pantai Telok Chempedak
Gerai2 di medan selera ni pun ada yang dah beroperasi
Harga makanan bagi iols agak MAHAL
Kalo kat Penang range dalam RM4.00 - RM5.00
Haaaaaaaaaaaaa.....
Kat sini range UP jadik RM 6.00 - RM8.00 tau3
Rasa masakan tu SEDAP (bagi yang weols makan la, yang lelaen iols tak tau he3)
Cuma air memang FAIL... Teh O ais dengan kopi ais rasa sama ja a.k.a rasa ayor ais kosong gitew :P


Aktiviti Kereta elektrik pun ada hokeyh di Pantai Telok Chempedak ni tau3 
Tapi untuk kanak2 la kan3
Tapi weols tak bagi pun Boboboy naek, ater MOTIP ke sini nak kubang dalam pasior kan3 :P
Harga dia per-ride kalo tak silap dalam RM20.00 kot


View persekitaran Pantai Telok Chempedak lagi :)
RAMAI kan3
Penuh sampai ke hujung nuuuuuunnnnnn he3


Opah & Boboboy posim2 untuk kenangan gitew
Ni laaaaaa tugu peringatan Pantai Telok Chempedak


Haaaaaaaaaaaaa.....hasil rembatan Opah untuk 1st round he3

Ibu & ayah ber-wefie, Boboboy pulun pasior :P
Seriously, pasior di Pantai Telok Chempedak ni memang BEST tau3
Kalo nak compare dengan pasior pantai di Penang la kan3
Pasior dia macam lembut & lagi halus gitew
Uols boleh nampak Boboboy pulun jalan & lari sana sini dalam gambor ateh tu kan3
Kalo beach kat Penang, Boboboy akan berhati2 sket sebab pasior dia lebih terasa bila dipijak
So Boboboy akan rasa macam geli2 sket cenggitu

Weols duduk kat Pantai Telok Chempedak ni sampai 6.45pm cenggitu

Tu pun sebab nampak macam awan gelap dah dok berarak menandakan hari nak ujan he3
Weols TAPAU sesiap foods untuk dinner kat medan selera tu
Senang kojer kekdahnya he3
Dari Pantai Telok Chempedak ni, weols terus balik hotel, makan, rehat & titon
Next day nyer ceritera iols sambung kendian naaaaaaaaaa :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

22 comments

  1. Tangkapan opah tu memang menarik..
    Pergh!! best betol menghirup di kala cuaca yang suam2 kuku.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      kaaaannnnnnnnn
      tangkapan harus berkualiti gitew he3

      Delete
  2. part paling menggoda sekali bila ais kacan tu hoiiiiii meleleh ayaq lioq aihhhh

    ReplyDelete
  3. wow..jalan-jalan hari raya..TC ni tempat CP dating hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CP,
      kalo dekat Penang ni mesti iols pun datim kat TC ni tau3 he3

      Delete
  4. pasir pntai dia nmpk cntik...
    mahai no mknn kt sana

    ReplyDelete
  5. Pantai Teluk Cempedak dah byk berubah yerkk..dah lama tak dtg sana
    Dulu pergi time malam cantik gak view malam sejukk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      akak time tu balik awai sebab macam nak ujan he3
      tapi orang laen dok raaaamaaaaiii lagi tau3

      Delete
  6. hari tu saya hampir2 nk singgah buat bbq kat situ masa keluar jalan2 dengan kawan pusing 1 malaysia.. tapi sbb mlm tu hujan lebat, tak jadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam pha is,
      kalo BBQ lagi happening laaaaaaaaa

      Delete
  7. oiiii ais kacang ke tu
    meleleh tgk pepagi ni hahaha
    xnah lagi p pantai teluk cempedak ni
    sllu kami p pantai teluk nangka hehehe (blkg umah)

    syoklah boboboi berjalan sakan deme
    atok pun kemain happy

    ReplyDelete
  8. sedapnya tengok ais kacang tu...

    is baca dah haritu kata nak jumpa geng utara, tapi lupaaa nak reply (T____T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eeiyss,
      reply sekarang pun boleh :)

      Delete
  9. sy penah pegi cni skali je..pantai mmg cantik sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      kaaaaannnn
      iols pun loike pantai telok chempedak ni tau3

      Delete
  10. Rasa2 pernah sampai.masa tu.duk pahang aboh keje askar hihihihi umur kecik lagi darjah 1 mesti dah banyak perubahan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      tu diaaaaa haaiihh
      zaman kecik2 dulu ekin mai yer he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive