Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2017

2:56:00 PM

Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2017

Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2017

Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2017 | Assalammualaikum & selamat petang semua. Alhamdulillah, kita telah pun sampai ke Ramadhan yang ke sepuluh. Sekejap sahaja masa berlalu. Oklah, mari kita kembali semula ke motif sebenar entry pada hari ini. Kali ini saya ingin berceritera tentang satu lagi tempat pilihan berbuka puasa yang terbaik di Pulau Pinang. Dengan kata lain, anda semua yang berada di Pulau Pinang, serta kawasan sekitar, jangan lepaskan peluang untuk mencuba Ramadhan Iftar Buffet Dinner di The Wembley Hotel Penang. Nak tahu apa yang menarik??? Jom layan ceritera dari saya :).

Ibu, Opah & Boboboy di Wembley Cafe, The Wembley - A St Giles Hotel Penang



The Wembley - A St Giles Hotel Penang


Wembley Cafe Bertemakan Masakan Asia & 'Classical Western' | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang 

Wembley Cafe Bertemakan Masakan Asia & 'Classical Western' | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang |  Secara keselurahannya, Wembley Cafe mengetengahkan masakan yang bercirikan Asia & 'Classical Western'. Bersempena dengan bulan Ramadhan, tema masakan ini masih dikekalkan tetapi dengan penambahan khas iaitu menonjolkan masakan-masakan yang bercirikan keMelayuan & Traditional Malaysia. 

Secara terperincinya, untuk 'Ramadhan Buffet Dinner' (Isnin sehingga Khamis), masakannya adalah lebih bercirikan traditional kemelayuan. Seterusnya, pihak cafe juga masih mengekalkan "Signature Weekend Themed Buffet Dinner" untuk hari Khamis (Japanese), Jumaat (Western), Sabtu (Seafood) dan Ahad (Japanese&carvery), tetapi masih menerapkan serba sedikit masakan yang bercirikan kemelayuan dah traditional Malaysia. Ini bersesuaian dengan bulan Ramadhan itu sendiri.

Haaaaaaaa, nampak menarik tertarik dan deboommm kan3. So apa tunggu lagi, jom layan gambar berceritera dari saya.

Eehhhhhh...sebentar yaaaaa. Sebelum anda semua meneruskan niat untuk malayan ceritera bergambar dari saya, ingin saya maklumkan awal-awal yang entry bergambar ini memang bertingkek-tingkek a.k.a PANJANG. So sejajar dengan kita yang sedang berpuasa, sila BERTABAH yer :p.

Wembley Cafe, The Wembley - A St Giles Hotel Penang

Wembley Cafe, The Wembley - A St Giles Hotel Penang
(Gambar ihsan dari pengurusan The Wembley - A St Giles Hotel Penang)


Buffet Lines


Aneka lauk pauk : 'Crispy Mantis Shrimps with Salted Egg Yolk', 'Kailan with Assorted Mushrooms', Kurma Kambing, Kari Kepala Ikan Salmon, dan Rendang Daging 

Aneka lauk pauk : Gulai Ketam, Udang Masak Lemak Cili Api, Ayam Masak Madu, 'Bean Curd with Minced Chicken & Eggplant' dan Kupang Masak Asam Pedas

Nasi Biryani Bukhara

'Squid Ink Pasta Aglio Olio with Blue Mussels'

Sup Gearbox

Bubur Lambuk

Aneka perencah & sos

v
v
v
Fried items, pizza & sate

v
v
v
Beef Pepperoni, Chicken Pepperoni & Smoked Mackerel

Condiments

v
v
v
Salads & dressing

Kudap-kudapan : biskut, kerepek, kekacang & jeruk

v
v
v
Cheese & sos tambahan

'Seafood On Ice' yang meriah ya amat

v
v
v
Pelbagai jenis Sushi yang dihidang bersama shoyu, sweet shoyu, wasabi & pickled ginger

Shashimi : Tuna, Butter Fish & Salmon

 Ulam-ulaman, sambal & telur masin

Marinated Baby Octopus, Marinated Jellyfish & Smoked Chicken Roll

v
v
v
Aneka buah-buahan

Rojak Penang

v
v
v
Puding Coklat & Bubur Gandum

  Aneka jus & kordeal

Pencuci mulut
v
v
v
Kepelbagaian kek yang pasti menambat hati

Tart, jeli & 'creme brulee'

Chocolate Fondue

ABC corner

Ice Cream Toppigs


v
v
v
Pilih-pilih......
Mari-mari......
Semua ada disini 
Kambing, Itik & Ayam
(Lamb, 'Braised Whole Duck, Chicken, Chiskne Feet, Eggs amd Bean Curd Served with Congee')

The zoom in view Lamb

Coffee & Tea


Menu Pilihan Dari Hati Seorang Blogger | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang

Menu Pilihan Dari Hati Seorang Blogger | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley - A St Giles Hotel Penang | Haaaaaaaa, betulkan?? betulkan?? Kan saya sudah maklumkan di awal siaran #eh3 entry, yang menu di The Wembley ni memang beeeeerrrtiiiinnggkek- tiiiiingkeeekk. Saya ni yang mengedit & menaip entry ini dari pagi tadi dah berkali-kali mengucap. Aduuiiii, dugaan betul buat entry makanan di bulan mulia ini he3. Ish, termelalut panjang pulak saya. Ok3, mari saya belanja anda semua antara menu-menu di atas ini yang mana menjadi pujaan hati saya he3.

Antara pilihan saya pada malam kejadian di The Wembley - A St Giles Hotel Penang
TAPI, antara semua yang di atas ini, yang paling WIN adalah
v
v
v
v
v
v
v
Creme Brulee

Sushi telur ikan ni dah tentu laaaaa


Pizza

TETAPIIIIIIIII
Antara yang WIN diatas ni, ada lagi yang paaaaaliiiiiinngggg WIN the best
(sampai ke hari ini masih tak boleh nak 'move on' dengan kesedapan & kelazatan, rasanyaaaaaaa)
v
v
v
v
v
v
Kari Kepala Ikan Salmon
&
'Squid Ink Pasta Aglio Olio with Blue Mussels'

Maklumat Buffet Dan Lokasi | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley Hotel Penang

Maklumat Buffet Dan Lokasi | Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley Hotel Penang | Iyeeerrr, saya tahu anda semua dah tidak sabar nak tahu perincian tawaran, harga & lokasi bagi Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley Hotel Penang ni kan3?? Tanpa melengahkan masa, silalah rujuk perincian brochure & google maps dibawah. Semoga anda semua berpuas hati.







~~~ The End ~~

You Might Also Like

0 comments

Blog Dekat di Hati