Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

11:46:00 AM

Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang) | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sebelum keBZ-an melanda iols semula lebih baik iols abehkan sesiap ceritera "Rempitan 3 Beranak" iols ni haaaaaa. Kan last week iols dah ceritera our 1st pit-stop, so kali ni iols akan ceritera our 2nd pit-stop pulop a.k.a Genting Highlands. 

Perjalanan dari Ipoh ke Genting Highlands lebih dekat berbanding Penang ke Ipoh yer uols. Weols dah sampai ke Batang Kali (kiranya last pit stop sebelum start memanjat bukit/gunung si Genting) dalam pukul 11.00++am. Sebab masih awal, so weols stop untuk makan sesiap & tapau foods untuk makan masa ateh gunung itu nanti. Pssssttt, aternya dah tahu tentu2 lapor semedang bila kat ateh Genting tu hoooiiii. Ateh tu kalo beli nasi memang rasa nak matik jaaaa. Kalo fast food tu kira boleh la jugak pejam mata. So lebih baik bawak bekai nasi sesiap kekdahnya he3.


Ibu & Ayah eh posim dengan muka sememeh sesudah sampai merempit ke Genting Highlands
Boboboy maaaaanaaaaa???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Nindia haaaaaa dok ado
Tapi takmo begambor masa tu hokeyh
Baru mangkit tido kekdahnya :p

Psssttt : Perjalanan nak naek bukit Genting Highlands tu OK ja. Cumanya bila elok nak sampai dekat atas tu ada dalam 2-3 selekoh yang memang 'PATAH ABIS' he3. Scary jugak tapi kalau bawak pelan2 insyaAllah semua ok. Sepanjang perjalanan tu memang orang ramai dok tengok jaaaaaaa weols 3 beranak. Boboboy dok lena lentok. FYI Boboboy memang duduk di tengah2 (antara Ibu & Ayah). Asai naek moto ja lena. Ibu la jenuh lenguh tangan dok ampu kepala dia dok lentok. Segala bantai kepala dia, selimut badan dia memang dok sedia semedang. tu yang sakan lena anak seketoi tu hokeyh :P.

 Haaaaaaa, masa ni dok tunggu time nak check in
Boboboy dok buat perak :p
Ni 2nd time Boboboy naek Genting
Masa pestime tu dok baby lagi hooiiii, mana Boboboy nak ingat keenn

Genting First World Hotel | Genting Highlands (2nd Pit Stop)

Genting First World Hotel | Genting Highland (2nd Pit Stop) | Sebenornya weols naek genting ni sebab dapat FREE one night stay dekat First World Hotel hokeyh. Offer ni untuk ahli MBO gitew. Hotel ni memang besar. Sekarang ni check in memang MUDAH sesangat. maen pakai kiosk ja. Psssttt, gambor kekdah check in by kiosk iols lopa nak snap :P.

Untuk makluman uols kita boleh ja pilih nak early check in, tapi ada charge yer & charge tu ikut masa berapa awai kita check in. Bagi weols, aternya time untuk official check in dah dekat, so weols tunggu la gitew. Check in pakai kiosk terus dapat room pass hokeyh. Seeeeeenaaaangg ya amat. Tanpa membuang masa meh sini iols belanja gambor bilik weols.

 Queen size bed, basic deco & wall mounted flat screen tv

 Side table, meja solek & rak sisi

 Connected room door (pssttt, memang lock la keeennn ater weols takdop kaitan dengan org sebelah :P)

 Entrance door

 Toilet corner (separate toilet & shower room)

The toilet & shower room

Ini memang aktiviti WAJIB Boboboy setiap kali check in hotel :P

Genting Skyway Cable Car | Genting Highlands (2nd Pit Stop)

Genting Skyway Cable Car | Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Dah nama naek Genting Highland, WAJIB la naek cabel car keeeeennnn. Psssttt, sebenornya Ayah eh & Boboboy takuit (sebab GAYAT) yer he3. Tapi kena bertabah jugeks sebab tak Genting la kalo tak naek cable car :P. So moh la layan gambor berceritera detik2 menggayatkan diri 3 beranak he3.

Time ni Boboboy dah start takuit he3 :P
Soh posim pandang kamera pun takmo hokeyh

 Memola dok happy lagi
Boboboy dok hujung sebelah Ayah eh

 Elok seminit gerak teruih Boboboy tukor duduk tengah2 :P
Tapi still dok happy lagi nengok keluor cable car :)

 Haaaaaaa... time ni dah mola soh Ibu & Ayah eh kepit dia :P

Nampak benor muka dok tahan stress :P
Boboboy soka naek cable car tu, cumanya dia gayat
Tambah2 time weols naek tu dok hujan. Walopun rintik2 saja, tapi angin dia kuat la jugeks
Iols pun sekali sekala rasa gerun hokeyh :p

Meh iols belanja uols bideo di waktu kejadian
Pipi pau anak nan seketoi tu kena kepit dengan Ibu & Ayah he3
(Pssttt, bideo takdak sora, aternya iols pakai monopod :P)

 Ni la some of the view dari dalam cable car

Setel dengan cable car, weols terus jalan2 sekejap dalam genting indoor theme park. Memang weols tak plan nak play any game dalam theme park tu, sebab sekarang kan dalam major renovation, so game yang available memang sikit. Boboboy pulop bukan nak naek sendiri, dah tentu2 Ibu & Ayah eh kena teman. So memang tak berbaloi nak beli indoor theme park pass untuk 3 orang. 

Weols memang dah kabor sesiap kat Boboboy malam nanti akan bawak dia PLAY. So Boboboy tak la bisin. Setel cuci mata weols terus tapau Marry Brown. Ambil set yang ada nasi. Sejuk2 makan memang licin he3.


Sesi Perabeh Duit Happykan Boboboy | Genting Highlands (2nd Pit Stop)

Sesi Perabeh Duit Happykan Boboboy | Genting Highlands (2nd Pit Stop) | Seperti yang dah di-plan, malam lepas Maghrib tu, baru keluor balik & bawak Boboboy untuk ENJOY. Kat mana lagi keeennn, kat tempat game Genting Highlands laaaaaa.............................................

v
v
v
v
v
v
v
Antara game yang sempat Boboboy maen malam tu
Ayah eh sentiasa jadi peneman :)
Ibu eh kan jurugambor :P

Ni iols belanja seketoi lagi bideo Boboboy & Ayah eh bermain game
(Psstttt, Boboboy pulun sampai dah naek ateh game tu, siap nak langkau pagor lagi he3)

Abeh semua sesi perabeh duit untuk happykan Boboboy weols balik bilik la keeeenn. Lewat la jugak time, rasanya nak dekat pukul 1.00am. Memang balik tu terbongkang lena. Penat hokeyh. Esok nak sambung pit-stop terakihr pulop. So tunggu sambungannya naaaaaaaa sayam2 semua :).



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

0 comments

Blog Dekat di Hati