Tefal Manual Chopper | Lazada Online Revolution Sale

11:00:00 AM

Tefal Manual Chopper | Lazada Online Revolution Sale

Tefal Manual Chopper | Lazada Online Revolution Sale

Tefal Manual Chopper | Lazada Online Revolution Sale | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Haaaa...sambungan dari alkisahnya the Box Of Joy dalam ENTRY INI, meh iols sambung pulop dengan ceritera salah satu produk yang MERIAH dalam Box Of Joy itu.

Pssstttt, sebenornya kalo ikutkan mahu jer iols ceritera pasai semua menda alah yang ado dalam Box Of Joy, tapi kang uols muntoh hijo pulop. So iols pilih la seketoi produk yang paling WIN di hati Ibu eh dan Opah eh. Well aternya dalam rumah ni kan ada dua "Queen D'Dapor", so dedua queen memang jatuh CINTAN dengan...................................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tefal Manual Chopper


Rebutan Seisi Rumah | Tefal Manual Chopper

Rebutan Seisi Rumah | Tefal Manual Chopper | Sebelum iols lanjutkan ceritera iols terjun ke bab Tefal Manual Chopper, meh sini iols belanja sekali lagi bideo my Boboboy dengan Box of Joy eh, he3 :P (mak2 sangat keeeennnnn, selalu lambat nak move on he3 :P).

Nampak dop???? Nampak dop????
Still Tefal Manual Chopper ada di muka depan :)

 Ni pulop gambor semasa situasi si Boboboy sebok dok nak control the Tefal Manual Chopper hokeyh
Jenuh gak la iols kabor ke Boboboy ~ "itu Ibu punya, tak boleh maen, tu barang untuk Ibu masak, bukan barang main, bahaya abang maen, tajam tu....bla...bla...bla"
Menjadi REBUTAN hokeyh  Tefal Manual Chopper 
Seb baek Ayah pun tak rebut sama :P he3

Cecepat la uols REBUT sama segala produk2 yang tengah hangat SALE!!! SALE!!! SALE!!! di LAZADA

Rejaman D'Dapor Bertambah Mudah & Cepat | Tefal Manual Chopper

Rejaman D'Dapor Bertambah Mudah & Cepat | Tefal Manual Chopper | Dah alang2 nak share testimoni (ceewaaaahhh testimoni bagai iols ni he3 :P), meh sini iols share sekali Resipi D'Dapor dengan menggunakan Tefal Manual Chopper. 

Burung Puyuh Goreng Berlada Tefal #eh3 :p

Bahan-bahan :
Burung puyuh ~ 4 ekor
Cili Merah ~ 7-8 batang
Bawang Merah ~ 5-6 ulas
Bawang Besar ~ 2-3 ulas
Kunyit Serbuk, Garam & Gula (secukup rasa)
(Kalau nak pedas lagi sila tambah cili api 3-4 batang. Iols tak tambah sebab on the same time Opah eh masak 'masak lomak cili api pucuk paku' dah. So kang kalo dedua menu pedas berapi2, mau buasir satu rumah he3 :P)

Yang paling PENTING dah tentu2 la WAJIB ada Tefal Manual Chopper 

Cara-cara penyediaan :

Sila gaulkan burung puyuh dengan kunyit serbuk & sedikit garam
Goreng ikut soka uols la (nak garing ke idok kekdahnya)

Potong 4 setiap bawang merah & bawang besar
Masukkan dalam Tefal Manual Chopper 
Pehtu TARIIIKKKKKK
(tengok la bideo ateh tu haaaaaaa, senang sajork)

Keluarkan bawang yang telah dikisar
Potong 3/4 setiap bawang merah
Masukkan dalam Tefal Manual Chopper 
Pun saaamaaaaaaaaaa, sila TARIIKKKKK
(Lagi sekali iols belanja uols bideo di hari kejadian)

Siap sesi tarik-tarik-an bersamaTefal tu sila la panaihkan kuali uols
Masukkan minyak sedikit
Tumis bawang
Tumis cili merah
Dah naek bau, masukkan sedikit garam & gula
Masukkan burung puyuh
Kacau sebati, biar mereneh sebentar
SIAP


Haaaaaaa, dah tak payah nak tumbuk2 segala dah. Opah eh dok puji tak benti hokeyh. Untuk makluman uols, Opah eh suka masak resipi 'goreng berlada' ni haaaa. Ater anak menantu eh suka makan :P. Tak kira la ayam goreng berlada ka, ikan goreng berlada ka, daging goreng berlada ka. Cumanya, kekadang menjadi malaih nak tumbuk2 segala bahan2 pakai lesung batu. Kalo nak kisor pakai blender memang Opah eh TAK SOKA. Sebab nanti kena tambah ayor (so jadi berayor la paste tu keeeennn) & selalu jadi terlampau halus. So resipi goreng berlada tu jadi tak sedap a.k.a tak feel la bila dimakan.

TAPI berbeza dengan Tefal Manual Chopper ni, memang sesuaaaiiii sangat. Mudahkan kerja, jimatkan masa & menjamin ke'jadian' hasil kisaran tu seperti yang kita mahu. Maksud iols, senang di 'control', kalau uols nak haluih sila la tarik lelama, kalo tak nak haluih sila tarik sekejap sajork.

Sebagai penutup meh sini iols belanja uols hasil rejaman D'Dapor iols pada hari kejadian dengan penggunaan Tefal Manual Chopper.....................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 Burung Puyuh Goreng Berlada 
v
v
v
v
v
v
v
v
My plate
Peerrrghhhhhhh, ni dah tengok gambor ni balik nak kena merejam sekali lagi la haaaaiiiiiiiii :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. mujur tengok ni masa perut kenyang..kalu lapar mau menangis bucu katil..hehehee

    ReplyDelete
  2. Fuhhh terbaik la kak..tgk pn tahu sedap tu..hee

    ReplyDelete
  3. aloloo, nomeynyaa puyuh2 tu semua..:D

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati