Ceritera ceriteri ceriteru #2

12:57:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

He3
Suspen daaaaaaaaakkk ENTRY INTRO INI ?????
(P/S : Sila LAYANkan sajork MERENG iols untuk harini ini naaaaaa...Ater fenin2 saki baki semalam dok ada gi ni haaaaaaaa he3 :P)
Ok jom CUT IT SHORT yer sayam2 semua
Bawah ni iols LISTkan antara DIALOG PEBERET iols malam semalam :)

DIALOG 1
Boboboy : Aaaaaaaayaaaahhhhhh.....Terkejut abang
Ayah : Laaaa...kenapa????
Boboboy : Ayah niiiiiiiiiiiii, terkejut abang tau.... Ayah buat apa tu????
Ayah : Ayah cedok nasi...ayah nak makan nasi
Boboboy : Ooooooooooooo, Ayah nak makan nasi???? Abang pun nak makan nasi....abang nak nasi
Ayah : Abang nak nasi?????
(Ibu menjerit dari ateh katil dalam bilik)
Ibu : Abaaaaaaaaaanggggggggg jangan kaco Ayah.. Abang dah makan nasi tadi dengan Ibu kan.......Takmo makan banyak2 kang abang muntah
Ayah : Takpa la, Ayah tak makan nasi lagi ok
(Ater Ayah kesian Boboboy nak makan nasi sama, tapi Ibu tak bagi)
Boboboy : Ooooooooooooo Ayah nak makan nasi yer...haaaaaaaaaaa, makan la, makan la, Ayah makan la nasi
Ayah : Ok Ayah makan nasi kejap ok
(P/S : Sebenornya MOTIP kejadian adalah si Boboboy nak NGACAU & NYEBOK kat DAPOR sajork. Bukannya dia lapor pun, ater dah pulun dah nasi dengan Ibu dah tau3 :P)

DIALOG 2 
Boboboy : Eeeeeehhhhh macam mana ni????? takdak pun...macam mana ni??? Abang tak yeti laaaaaaaaaa.... Ayah tolong tengok sat...Abang nak game lawan..takdak laaaaaaaaa....cemana niiiiii?????? Semua2 takdak...Sian abang
Ayah : Mai sini Ayah buat....Abang nak game lawan yer?????
Boboboy : Haah..game lawan...game lawan...
Ayah : Dah...Ayah buat dah....nah maen
(P/S : Haaaaaaaaaa dialog ni MOTIPnya adalah si Boboboy nak MAEN game PS Ayah dia :P)

DIALOG 3
Boboboy : Hiyak...Debushy...waaaaaaaaaaa hiyak3
Ayah : He3.....jangaaaaaaan jangaaaaaaaaaan...jangan tumbuk Ayah..mati la ayah he3
Boboboy : hiyaaaaakkkkkk.....hiyaaakkkkkkk debush3
Ayah : He3....mati la Ayah...waaaaaa terernya abang..mati la Ayah
(P/S : Hat ni pulop MOTIPnya Ayah & Boboboy maen LAWAN2... Kenkonon Ayah kena BELASAH dengan Boboboy gitew he3)

DIALOG 4
Ayah : He3.....He3...He3...He3..... Apa niiiii...janganla...janganla geletek Ayah.... He3...He3..He3
Boboboy : He3......(Iols ghaser Boboboy dok pulun geletek Ayah)
Ayah : He3.....He3...He3...He3.....janganla...janganla.... geli Ayah.... He3...He3..He3
(P/S : Kalini iols ghaser Boboboy DERA ayah dengan geletek Ayah... TAPI macam mana & tang mana dia geletek iols tak tau laaaaaaaaaa he3)

DIALOG 5
Boboboboy : Haaaaaaaa.....habes dah....ni habes dah ni......habes dah citer tuuuuu.....haaaaaaaaaaa, Ayah jom la tido dalam bilik.....jom la tido......habes dah semua2 citer tuuuu
Ayah : Eh, mana habes lagi.....baru iklan.....kejap ja....kejap lagi habes kita tido ok
Boboboy : Haaaaaa......mana ada dah citer tu.....habes dah citer tuuuuuu
Ayah : tak habes lagi......kejap lagi ada balik......haaaaaaa, ni start dah
(P/S : Si Boboboy BORING...Sebab Ayah dah fokus nengok TV, so dia nak ajak Ayah masok TITON dengan Ibu kat dalam bilik :P) 



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

22 comments

  1. Replies
    1. Assalam yui,
      penuh bersebab kalo bab si boboboy hokeyh he3

      Delete
  2. Amboi, tergelak gelak si ayah kena geletek dek Boboy...lepas ni suruh Boboy geletek ibunya pulak...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      he3
      dengan ibu boboboy tak berani nak hover he3
      dengan ayah jer boleh buat aksi bebas gitew

      Delete
  3. hahhaa.gelak2 baca dialog boboy dgn ayah tu..kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      ni iols boh dalam blog sebabgi catitan
      sok3
      nak baca gitew
      suka3

      Delete
  4. hahahah santai ptg sambil gelak sorang2 baca dialog ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      he3
      iols pun dok tergelak sengsorang tau3

      Delete
  5. Banyak motip betul Boboboy nie yer ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      meeeeeeemaaaanggg
      adaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa tau3

      Delete
  6. Gurau senda ayah & anak llakinya..menceriakn suasana rmhtangga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak atie,
      betui3
      penawar duka gitew
      he3

      Delete
  7. He he comey sgt gurau senda mereka ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam iryn,
      haah
      tergelak setiap kali baca :)
      alhamdulillah

      Delete
  8. mcm2 kerenah anak2 ni... pandai die menjawab. hehe

    ReplyDelete
  9. kadang kalau dengar depa dua beranak sembang memang kita boleh gelak sorg2 hihihihi

    ReplyDelete
  10. mama dia pasang telinga je dengor dua branak tu eh..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      he3
      telinga tak sakit
      pala & badan yang sakit he3

      Delete
  11. muahahaha.. macam-macam kisah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam niza,
      sorang ni pun dah memacam tau3
      he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive