Bukit Merah Laketown Resort (Part 2)

11:49:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Haaaaaa....rini pepagi g dah semangat meng'hupdate blog...
Ater bukak2 jer blog nengok iklan Nuffnang dah berubah wajah....
Semalam sign up dapat iklan hat burung Churp Churp tu haaaaa...rini dah bewarna warni....
Macam2 iklan adaaaaaaaa......
Macam Comei Ja, Macam Santek Jaaa...
(Maklumla I kan orang lama, ater dapat menda2 baru ni hover la eksitednyaaaa)
Walopun sebenor2nya I ni tahap ke'blur-an pasai Nuffnang ni dok setebai 300 muka surat lagi
Abaikan sajork...yang penting ahkak gumbira udah ada Nuffnang...huhauhuhauhauhuh...
(Nampak nau la I ni ketinggalan yer dop??? orang laen bekurun dah dengan Nuffnang idok ler riuh ghope I kan3 he3)

Ehhh3....tepanjang pulop membebel lari topik...
OK3...moh kita sambung ceritera pasai cotik2 Bukit Merah hari ke dua yer sayam2 ahkak semua (macam la ramai bebenor yang baca blog bebelan I ni kan3)


Destinasi : Bukit Merah Laketown Resort
Lokasi : Le Lac Cafe - Pool Bukit Merah Laketown Hotel - Skycycle - Ekopark
Tarikh : 3 Aug. 2014

~~ Le Lac Cafe ~~
Weols bekpes kat sini
(Frankly speaking this is the worst ever bekpes spread I penah mkn. Sbb tu la I tak amek picture langsung hokeyh)


~~ Pool Bukit Merah Laketown Hotel ~~
Pool ni lebih kocik (tapi memang selesa & children freindly berbanding pool utk Suria Service Apartment Hotel yang naaalaaaaa busat


 ~~ Skycycle ~~
Sebelum begerak kasi posin dolu...weeeeeeeeeeeee...

Nampak muka kami epy2 ja kan...TAPI ada kisah ngeri tau
(sapa naek tau laaa....scary mery betui selekoh dia tau..dah la kami ni kategori over weight, rasa sope nak tebalik telangkup kebawah ja time tu tau...sob3...ingat kami yg hover takuit..ghope2nya, org lepaih2 kami tu siap menjerit Histeria tau...kira kami terer g la..dok ngomel laki bini ja, idokler sampai berteriak ganaih gitew, he3)


~~ Ekopark ~~

Naaalaaaaaaaaaa LUAIH tau Ekopark ni
Naek bepoluh2 ketiak kami anak beranak
Opah surender takmo ikut

Haaaaaa...hat ni peberet spot Fayyadh
Playing with the monkey

 Hat ni peberet gak
Pets show..tapi sebenor2nya Be'Bird show
Macam2 aksi be'bird buat
(maen blakon tembak2 koboi la, maen teka2 la, maen kayuh beskat la, maen bola sepak la, maen kutip gegelang la....mcm2 lagi)

Lepaih abeh show boleh tangkap gambo ngan be'bird



Settle ja show teruih keluor p kat Opah....
Memang penat giler...
Tapi berbaloi3....
Tu ja la XTVT2 yang kami buat kat Bukit Merah Laketown Resort ni...
Tapi benornya ada g xtvt laen yang kami tak buat (pulau orang utan, chairlif sbb rosak)

Kalo nak survey details lagi boleh g link ni naaaaaaaaa
study le pepuaih yer sayam2 sekalian


Previous link : 1st Day

~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. Wah bestnye! Buat saya rasa teringin nak pergi sana! Singgah blog saya sis. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azi,
      haah, memang best as a short vacay..
      kalo dah alang2 azi mai sini mai la teruih penang naaaaaa

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Dulu masa sekolah rendah pernah la jejak kan kaki kat Lake Town Resort Bukit Merah nie.. tapi macam tak ingat pape so kene repeat balik ke sana tu huhuhu.. :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/08/update-of-my-self-august-2014.html

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive