Bukit Merah Laketown Resort (Part 1)

5:57:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Fuhhhh....baru ler boleh mula nak menaip entry...
Ater dari pagi tadi bz dok wat research & study pasai Ms/Mr Nuffnang...
Naek bepinor2 mata & kapala otak I jadiknya....
Al-maklumla mesin/orang lama, slow la yer dop....he3

Hokeyh, walopun hal Ms/Mr Nuffnang idokler bebetui Clear Water lagi niiiii...takperla pelan2 blajor yer dop...

Moh kita ringankan otak dengan review cotik2 weols yang ter'latest.....
I buat by part juga la yer....he3

Destinasi : BuKiT MeRaH LaKeToWn ReSoRt
Lokasi : Water Park - Bukit Merah Laketown Hotel - Kuala Gula - Amusement Park - Bukit Merah Laketown Hotel
Tarikh : 2 Aug. 2014


~~ Floor map gitew (ehsan google yer) ~~


~~ Pakej2 Theme Park ~~
Pakej weols: Kombo Taman Air (Ekopark & Taman Air)
Sewa Pelampung: Terlupo pulop (rasa2 macam RM30 kot + deposit)




~~ Water Theme Park ~~
Tekial2 juga memula naek pelampong ni

Ayah & Fayyadh naek boya

Fayyadh tu benornya masih dalam keadaan bejaga2 g tuuuuuu...

Anak ibu yang penakut pahit nak naek pelampung besor

Kami pulop naek boya

Fayyadh pulun kejor ombak

Ibu tak sempat cover perut...he3

Uiksss...ayah ni minat benor ngan boya ni

Oppsss..posin ala2 duyung gitew

Fayyadh own time


~~ Laketown hotel ~~
Superior room
Free Wireless Internet Breakfast Buffet
1 double and 2 single, non-smoking room
RM185.00 net/night
Hat katil single tu leh tarik kuor satu lagi katil kat bawah tau

Bilik luas, air-cond sojuk, ada sofabed, tv kotak & meja2-an

Hat ni bahagian sinki kat tengah , kiri ada tempat sangkut baju&coffee making facilities, kanan pulop toilet&shower (bilik weols takda bathtub naaa, hat da bathtub mahai sket he3)


~~ JS Muara Restoran ~~
Restoran terapung di Kuala Gula
Speciality dalam seafood (KETAM LEMBUT)
Ni la signboard dia

Restoran betui2 ateh sungai tau (terapung)


Food dinner : Tomyam campur, kerabu sotong, daging goreng kunyit, kailan ikan masin & opkoosssss KETAM LEMBUT GORENG TEPUNG MABELES

ULANG TAYANG
KETAM LEMBUT GORENG TEPUNG

oppppsss..lupo pulop lagi satu menu kerang bakor (Tu Fayyadh tengah colek ngap kerang la tu)

Fayyadh yang tak sabor2 nak ngap3

Ini bukti restorang ni terapung tau (Asai bot lalu ja, marila begoyang2)


~~ Amusement Park ~~

Angkut2 (Peberet Fayyadh ni)

Race Car ngan Ibu

Haaaaa..game ni dekat 3 kali naek

Ibu pun suka3

Fayyadh posin

Opah, Ibu & Fayyadh

Ayah & Fayyadh


Dalam pukui 11.00pm camtu dah penat so balik hotel & landing2 teruih zzzzzzzzzzzzzz


Next link : 2nd Day

~~~ To Be Continued ~~~




You Might Also Like

1 comments

Blog Dekat di Hati

Blog Archive