# Flashback Cotik2 China (Part 5)

10:06:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Rasa macam panjang sesangat-sangat udah entry cotik2 China ni yer dop...
Ada dak yang dok muntah monggek baco ceritera iols ni????? he3
Kalo takdak baguih3, kalo ada pulop ada ahkak kesah???he3

Hokeyh, takmo bebel lalut2, meh iols sambung ceritera yer sayam2 sekalian.....

Part 5 : Day 5
Destinasi : Su Zhou - Shanghai
Lokasi : Days Hotel Su Zhou - Kilang Sutera - Pusat Perubatan Traditional China - Art Muzeum - The Bund - Howard Johnson Plaza Waigaoqiao Shanghai


~~ Kilang Sutera (tak hengat apa nama tempat dah) ~~

Lawatan sini WAJIB katanya (by deme nyer gomen)
Mahai belaka sumaaaaaaaaaaa
Deme tunjuk cara buat sutera dari ulat sampaila siap jadi comforter, selimut, baju, & lain2
Ada gak fahion show macam gambor ateh tu :)

~~ Pusat Perubatan Traditional China (pun tak hengat apa nama tempat dah) ~~
Lawatan ni pun WAJIB jugak yer
Nampak dak ahkak kat nuuuunnnn di blakang nu, he3
BEST gegiler time rendam kaki & urut kaki ni
Rasa nak tetido, ater kaki memasing memang soper nak tetanggai asyik kena hamba bejalan tak sudah ajer tetiap hari yer dop
TAPI, sebelum masok sini tour guide dah pesan sesiap
JANGAN mudah terpengaruh yer
FYI masa tengah urut2 ni deme2 yang kenkonon pakar perubatan traditional China akan bagi penerangan kat depan jenis2 ubat yang deme ada juai
Yang tersangat BAGUIH & konpem MUJARAB gitew
MAHAI naaaaaaaaaaaa
Pehtu ada pulop dlm 5-6 orang SIFU perubatan yang akan mai check sapa2 yang volunter nak check
Tang ni yang nampak nor MENIPU- nyer he3
SEMUA org yang deme check SUME SAKIT TERUK
ATI la, JANTUNG la, bagi lelaki
Yang pompuan asyik PERANAKAN & DALAMAN PERUT yang problem
Ahkak kongsi2 ngan cousin beli ubat utk rendam kaki tu
Sebab memang sedap giler kalo rendam tau3

~~ Art Muzeum ~~
Haaaaaa....Lawatan ni pun MOTIP sesangat :P
BOS besor a.k.a MD yang arah untuk p muzium ni tau3
Aduilaaaaaa3....

~~ The Bund ~~
View seriously SUPERB
Angin sepoi2...memang feel lepaks lelama kat sini tau



Memang POSIN saaaaakaaaannnnn sini he3

Kira lepaih The Bund ni teruih check in hotel coz ada DINNER BUSAT kenkonon
TAPI most MUSLIM TAK PEGI hokeyh..
Sebab as usual FOOD PORK FREE kekdahnya :P
So weols tapau sesiap HALAL food yang terserempak tepi jalan & makan reramai kat hotel :)
Pehtu sembang2 & teruih zzzzzzzzzzz.....


Previous link : Day 4 (WuXi-Suzhou)

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. seronoknya ke China...eyza dok teringin nak ke Beijing hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyza,
      boleh p pun sbb free ater company trip he3
      kalo amek hat muslim pakej baru betui2 syiok rasanya, he3

      Delete
  2. hahaha the bund pun kami tak pi.. sebab dah hanyut menyopping.. sedaq da malam..
    teruk sungguh laallalala...

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive