Liebster Award

5:16:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Oh my...Oh My...Oh My...
Tekozut ahkak, tetiba dpt calon utk AWARD gitew.....
Mekaseh Isma.........



Mencabor jugak tau task2 untuk award ni haaaaaaaa....
takper3, I coba sebaek mungkin dalam masa yang singkat ini yeeerrrrr.......

Memula meh tepek details apa kobondonya Liebster Award ni a.k.a cencaner nak join, syarat2 & bla, bla, bla ...he3

~ Mention the person who nominated you with a link to their blog - done
~ Answer 11 question asked - done
~ Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential - done
~ Create 11 of your own question for them to answer - done
~ Notify person who nominate you this Liebster Award - done

Hokeyh, lets start.......
Haaaaa.....I akan jawab soklan Isma pulop yer (Uiiiisssshhhh la Isma susah benor soklan nihaaaaa..naek beputor otak mikior....weeeeeeeeee) :

1 . Apa yang terjadi pada diri korang dalam dunia ni?
Emmmm, for the time being saya telah menjadi seorang anak, seorang adik, seorang isteri dan seorang ibu dan seorang pekerja...he3

2.Yang mana korang lebih suka? Kurang kerja untuk dilakukan atau kerja banyak tapi anda memang minat kerja tu?
Lebih suka banyak kerja tapi kerja yang iols minat laaaaaaaa..kan3

3.Ada tak benda yang pernah membuatkan korang sedih satu ketika dulu yang menganggu kehidupan korang sekarang? Ada perubahan?
Sudah pasti ada, tetapi Alhamdulillah perkara tu dah berlalu pergi..tetapi perkara itu telah menjadikan diri saya yang sekarang ini....Alhamdulillah

4.Adakah korang ni jenis kawan yang sama dengan korang harapkan daripada orang lain jugak?
emmm....Trying my best to be the best freind ever...still trying, yang part achievement bejaya atau tak tu kena tanya direct kan kengkawan iols la yer dop, he3

5.Apa yang korang betul-betul komited?
FAMILY - alwayz my 200% komitmen

6.Apa 1 perkara yang korang akan cakap kalau diberi peluang untuk menukar dunia ni?
Peace a.k.a AMAN kot...

7.  Apa yang korang paling berterima kasih sangat?
Memang ditujukan kahs untuk mak tersayang dunia akhirat...For the everything she sacrifice for me.... Alhamdulillah hopefully dapat saya balas walopun bukan selengkapnya... AMIN


8. Korang larikan diri dari apa?
emmmm... HUJAN, he3

9. Jenis orang yang macam mana yang akan korang pilih sebagai teman hidup?
Macam Mohamad Johari Bin Noh

10. Korang nak diingati sebagai apa?
IBU & ANAK...he3

11. Kehidupan yang macam mana yang boleh membuatkan korang rasa cemburu?
Hokeyh..extremely cemburu dgn perkataan 'orang ketiga'...............opppsssssssss NO3

Next, meh sini I nominate 11 lagi blogger untuk award ni (Hat pepaling mencabo ni adehla3):

1. norazua
2. abby
3. ejoy
4. nasa
5. yatie
6. diana
7. claraemily
8. permatabiru
9. jnjikita
10. Zai
11. wantie


Next, harap calon2 di atas SUDI la yer menjawab soklan2 cepu cepas I seperti tersenarai di bawah yer:

1. Apakah nama penuh anda dalam K/P @ I.C?
2. Siapakah idola anda & kenapa DIA??he3
3. Pekerjaan idaman anda?
4. Bilangan & jantina anak yang anda inginkan & kenapa??
5. Apakah impian anda yang belum tercapai untuk tahun ini?
6. Apakah tempat yang paling anda teringin pergi atau lawati?
8. Makanan apakah yang anda teringin cuba makan tetapi masih belum berkesempatan nak makan?
9. Siapakah orang yang ingin sekali awak minta maaf buat masa ini?
10. Apakah perkara yang paling awak tak puas hati dalam tahun ini?
11. Adakah awak gembira dengan kehidupan sekarang? ada apa2 yang ingin diubah??

Simpeles mabeles ja kan sokaln2 I ni kan3...Jemput la join award & sudi2kan untuk jawab soklan di atas yer sayam2 semuaaaaaaa.... :


~~~ The End ~~~


You Might Also Like

23 comments

  1. tq dear tag akak...insyaAllah nanti akak buat tau!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Isma,
      ni bukan soklan upsr niiii....
      udoh tahap STPM da haaaaaaaaaaaaaaa...he3

      Delete
  3. Replies
    1. He3,
      demi Isma kena wat2 rajin ...
      lakon layar disini cik iena..he3

      Delete
  4. thanks... insyaallah saya jawab soalan ni okay..

    ReplyDelete
  5. salam..dah siapkan tugasan, nanti tengoklah yek..
    http://nasamulia.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  6. salam..hi last week baru je menjawab liebster award nie..hehehe kena taq lagi..ayokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeeehlaaaa...acaner leh tak terperasan awak dah di tag...sob3

      Delete
  7. Tahniah terpilih! Tapi liebster tu maksud dia apa ekk?
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Miza,
      uish3..tesipu2 malu sha dengor soklan miza...
      haah, tak penah tepikior pulop sha apa maksud liebster tu he3

      Delete
  8. thnks awok,,nnt sy buat ye,,skrg kebyzian,,hehe..

    ReplyDelete
  9. http://chentaabby.blogspot.com/2014/09/liebster-award-menjawab-persoalan-dari.html

    ReplyDelete
  10. Thanks dear :)

    http://dianaadha.blogspot.com/2014/09/liebster-award-nominated-by-ary-sha.html

    ReplyDelete
  11. Assalam dear ...

    Sorry lah baru dapt nak up kan... lately neh nak blogging kena tgk mood org dalam , ok katanya maka boleh lah ai nak blogging hihi... sorry ya yunk lambat skit ^_^
    http://darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/09/liebster-award-game-berantai-jawab.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam yatie,
      Thanx yer sudi join soklan cepu cepas ni he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive