Mac. & Cheese #2nd Version

2:45:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Bersambungan dari ENTRY Mac & Cheese #1st Version
So kali ni iols share hat #2nd Version nyer pulop naaaaaaaaaaa
Sebenornya hat version ni iols dah buat dalam BULAN LEPAIH tau3 he3
Tak sempat nak UP entry gitew :P


Bahan2 GORENGAN / SAUTE-an
Cendawan, Hot Dog & Burger Ayam

Sila goreng/saute dengan menggunakan PLANTA & sos LEA&PERRINS
Barula wangiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Untuk cendawan iols TAMBAH dengan OREGANO herb

Untuk burger ayam & hot dog iols TAMBAH sos LEA&PERRINS


HASIL gorengan
Sila KETEPIkan dahulu & boleh MOLA sediakan GRAVY pulop naaaaaaaa

Dengan menggunakan BEKAS yang SAMA (baki dari kerja gorengan tadi yer), sila TUMIS bawang putih & halia (sila tumbuk halus dahulu kedua2 bahan ini hokeyh)

Tumis sehingga NAEK BAU & GARING (4-5minit)

 
Sila gunakan SOS SPAGETHY Kimball & Cheddar CHEESE sebagai bahan UTAMA gravy

Seterusnya sila MASUKkan SOS Kimball & TUMIS seketika (2-3minit)

TAMBAHkan sedikit AIR, & terus MASUKkan 2keping Cheddar CHEESE

Seterusnya MASUKkan juga kesemua HASIL GORENGAN awal tadi

GAUL sehingga sebati
Sila PADAMkan api dan MASUKkan Makaroni, terus KACAU sebati
P/S : Makaroni tu tentu2 la uols kean rebuih dolu awai2 naaaaaaaaaaaaaaa.... :P

Ni la HASILnya (Iols kasik ZOOM gitew :P)
Sila PINDAHkan kedalam mangkuk pemanggang & TABURkan Mozarella CHEESE diatas sekali

Terus BAKAR dalam oven dengan suhu 180 darjah selama 10-15minit
TAPI sila pastikan oven tu dah di PRE-HEAT yer uols (dalam 5-10minit)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
HASIL akhir
v
v
v
v
v
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P
Alaaaaaaaaaaaaahaaaiiiiii my MAC & CHEESE

Ni lagik sekali iols kasik ZOOM CROSS SECTION pulop naaaaaaaaaaaaaa

Nah iols belanja GAMBOR my Boboboy menukmatai his MAC & CHEESE :)

So macam yang iols KABORkan, my Familia ni kalo bab Makaroni ka, spagethy ka...WAJIB nak TOMATO base GRAVY
Tak kira la hat buat sendiri ka, hat ready made botoi ka, dua2 boleh :)
Dalam ENTRY Mac & Cheese #1st Version dan this 2nd Version, DUA2 iols pakai SOS SPAGETHY Kimball kan3
Sebenornya boleh jugaks kalu nak BUAT TOMATO GRAVY SENDIRI tau3
Macam yang iols pernah SHARE dalam ENTRY FRIED SPAGETHY ni hokeyh

Selain tu bawah ni iols listkan BEZA Mac & Cheese #1st Version & #2nd Version :
~ bahan2 GORENGAN berbeza 
~ #1st ada tambahan CENDAWAN hidup
~ #2nd ada tambahan TELUR CHERRY TOMATO

Jom kita buat VOTING nak dak??????
Sapa suka #1st Version & sapa soka #2nd Version?????
 he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

22 comments

  1. pergghhhhhhhh...mengencess air liur tgh mac & Cheese nihh...mohon pos ke rumah yer klau buat lagik..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam wa,
      he3
      takuit kang elok sampai depan pintu rumah uols dah ada kulat he3

      Delete
  2. amboii selera sgt anak bujang makan mac n cheese ye...;)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Assalam sis,
      he3
      haah
      ikut stok yang ada d'dapor gitew
      maen rejam ikut dan he3

      Delete
  4. Salam. Hee anak bujang seksi ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ,
      he3
      itu memang imej my boboboy gitew :)

      Delete
  5. kenapa?

    kenapa?

    kenapa Sha wt kami tliuq.....arrrrggggghhhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      he3
      sila coba rejam untuk aqil naaaaaaaaaaaaaaaaa
      mesti aqil soooooookaaaaaaaaa he3

      Delete
  6. Fuh, terliur zumal dibuatnya...

    ReplyDelete
  7. amboi kemain boss kecik tu makan, oh my sdapnyeee nampak memang kene try nih, tq bg resipi naaaaa hehehe mmg kene try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ieza,
      he3
      boboboy tu memang soka terlampau mac & cheese he3
      tu yg pulun sakan tu he3

      Delete
  8. uols lau masak mmg iols terliur
    bahan2 dia extravaganza byokk
    nti iols try buat ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam EL,
      sebenornya gambor tu ilusi semata3 he3
      tapi setakat ni family ja yg soka makan masakan iols
      untuk orang laen belom berani nak kasik try lagik he3

      Delete
  9. mak aii terliur !!!!!!!!!!! tapi xnakkkkkkkkk banyak nye cheseee.. ida kan diet .. akak ni saje je! HHHAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      sedap woooooooooooooooooooo
      cheezy weezyyyyy he3

      Delete
  10. ini kalau jual ni...mau serbu dek pelanggan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      tak gheti nak buat dalam kuantiti banyak
      kang rasa laaarriiiiiiiikkkkk he3
      takat jamu tekak family sajork yang boleh he3

      Delete
  11. Bila anak suka makan, masak selalu pun takpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      tu la pasai
      iols ni soka memasak sebab hubby n anak soka makan gitew :)
      pueh ati

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive