My Boboboy Amzar Fayyadh

9:40:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Rini nak ceritera pasai Fayyadh sajork
Sebabnya iols is RINDU teramat dengan my boboboy
Semalam kan iols SELESEMA so KUARANTIN diri seniri
TAK DAPAT manja2, lomen2 & peluk2 beloved Fayyadh, sob3, sob3, sob3
Ni DIALOG last sebelum titon :

Ibu : Malam ni Fayyadh bubum ngan Opah k, Ibu tak sehat, Fayyadh tak leh bubum ngan Ibu, nanti kan nak g naek bot, Fayyadh be good boy k
Fayyadh : Bubum ngan Ibu la
Ibu : Tak bolehla, nanti Fayyadh kena jangkit haaaaaaaa....sesema, sakit tekak nanti takleh jalan2...nak jalan2 kan? Be good boy, bubum ngan opah k malam ni
Fayyadh : Bubum ngan ni la (jari dok tunjuk ayah dia)
Ibu : Mana boleh, ayah kena jaga Ibu, sian Ibu, Fayyadh bubum ngan Opah la
Fayyadh : Bubum Ayah (dah mula peluk Ayah dia)

Ibu dah nazak, mata nak terkatop sesangat, terus wish nite2 kat Fayyadh
Ayah & Opah dok layan Fayyadh kat hall lagik
Tau2 ja dah dengor Fayyadh MELALAK

Fayyadh : Tak mo, tak mo, ukung la ayah, nak bubum ayah, nak bubum ayah
Ayah : Bubum opah yer malam ni, sok bubum ngan ayah & ibu k

Ghoper2nyer Opah teruih dukung Fayyadh masok bilik nak dodoi bagi lena, sob3
Ibu kuor dari bilik tekap telinga kat pintu bilik Opah, sob3
Dok dengor si Fayyadh nangeh g sket2, kata nak ayah kung (dukung), nak bubum ayah, sob3
Opah dok pujuk tapi dah tak makan pujuk terus kena marah
Tak dan dalam 5minit dah senyap, terlena la tu, sob3
Sian anak Ibu & Ayah, sob3, sob3, sob3
DRAMATIK sungguh sesi titon semalam sob3
Tapi pagi ni Ibu p tengok Fayyadh kat bilik opah dok sedap titon peluk Opah he
Ibu bukak pintu baru tejaga he3
Dapatla jugak peluk cium Fayyadh sat sebelum g koje he3

Malam ni nak kena ganti ayor mata Fayyadh semalam
Plannyer malam ni nak p amek motor Ayah kat Bertam & dinner
Opssssssss, terpanjang lebor lak membebel ceritera pepagi2 ni yer..
Asainyer nak tepek2 gambor Boboboy Fayyadh jer he3
Meh layan gambor2 meh



 Ni gambor3 kat ateh ni ceritera pepagi2 weekdays minggu lepaih
Ibu layan si Fayyadh BEKPES LUOR dolu sebelum g koje
Peberet Fayyadh nasi lomak & telur separuh masak
Adala 3 hari berturut2 bekpes luor ni
(Hari berbeza2 tau gambor tu, tapi baju Fayyadh sama ler pulop he3..muka budak tak mandi he3)


Hat ni pulop, si Fayyadh kaco Ayah wat koje
Ayah bz tuleh consignment note, Fayyadh pun bz nak nuleh jugak
Siap ngajor Ayah tu yang tak menahan tu

Ni haaaaaa, Fayyadh ngah buat xtvti mewarna sambil makan kek & minum milo he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. good boy fayyadh..lalu je mkn..berselera

    ReplyDelete
  2. Assalam PB,
    Fayyadh kalo bab makan alhamdulillah
    tapi kekadang tu memilih jugak
    cuma badan tu haaaa takmo bam-bam
    ater tak gheti dok diam walo seminit
    acanerla lelemak2 tu nak menepu kan3 he3

    ReplyDelete
  3. amboii terliur tgk fayyad mkn telur setengah masak..lama x makannnnnnnnnnnn huhu
    haaaa uols nk pi holiday mana ehhh
    get well soon ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      tu laaaaaaa peberet Fayyadh he3
      InsyaAllah jom ke LANGKAWI kiter he3

      Delete
  4. Alhamdulilah seronok tengok dia makan tu. bila anak selera kita lagiiii selera nak bagi diorang makan kan hihihihi

    tapi sungguh sayuuuuuuu je bila tak dapat tido sekali kan huuuuu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati