# Flashback ~ Cotik2 China (Part 1)

2:29:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

AKHIRNYAAAAAA...entry yang ditunggu2 kan3 (macam la ada jer org nunggu entry ahkak ni yer dop, he3)....
Meh I mulakan review #Flashback cotik2 ke China yang panjang lebor ni yer :)

Penang-Shanghai-Wu Zhen-Hangzhou-Wuxi-Suzhou-Penang
Panjang dak???????? (kalo tak panjang pun anggap jer la pangjang yer dop??he3)

Ittinery dah tau kan3...rujuk Sneak Prebiu Ler Kenkononnyer Kan3
Sebab total ada 6 hari so I up entry pun 6 part, baru seswai yer dop......
Eh3..tu ada 6 part untuk entry by day...
Ada tambahan g yer, ada entry utk special review (flight, hotel, & food).....
So TOTAL 9 ENTRY
Haaaaaaaaaa...Hentam sajala kan3...

Part 1 : Day 1
Destinasi : Penang-Hong Kong-Shanghai
(1st day ateh kapai torobang ajer kojenyer haaaa. Touchdown udah malam, teruih p dinner kenkonon & check in hotel ja naaaaa)


~~ Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang ~~
Posin2 dolu (ater sampai awai)


Panggilan untuk berkumpul & taklimat dari tour guide from Malaysia

Sesi isi apa yang patut (dah ilang ingatan dok ngisi apa benornya, he3)

Sesi dok tunjuk terer ajor adiks2 meng'isi pulop

Sesi mari baratoq naaaaaa adiks2

Sesi masuk dewan pelepasan macam anak itik pulang petang gitew


~~ Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong ~~
Sesi transit nyusahkan diri kejap. . seb baek naek bas...he3

~~ Touchdown Shanghai ~~
Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong, Shanghai

1st building yang di snap gambor (kenkonon lawo la sbb full lampu gitew kekdahnya)

1st restoran yang di jejak kaki

Muka kepenatan & tak pueh ati benornya tuuuuuu....

Meh Gosip2 sket meh:
~ Trip ni sebenornya Company trip
~ Ini 2nd trip yang I join lepaih mula koje kat Developer ni laaaaa
~ 1st company trip p Taiwan (2013) - ada 2 staff melayu saja
~ Memang company pakai this particular tour agency sajork
~ From my 1st experience, memang LOTSSSSSSSS of issues a.k.a failure la kan3
~ Ini in-terms of pengambilan berat aspek wujudnya staff beragama Islam yer (mainly on food issues la, partly on the tour ittinery issue itself la kan3)
~ As for my 2nd experience the same thing still happens
~ Siapala kita di mata mereka kan3
~ Apapun, Join tetap join, pergi tetap pergi, protes tetap protes, lawan tetap lawan..... ADA AHKAK KESAH :P YER DOP
~ Anggap jer XTVT PERABEH WET COMPANY :)


Previous link : Sneak Preview Cotik2 China

Next link : Day 2 (Shanghai-Hangzhou)

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. ok la sbb pegi under company kan.. kalau g sendiri nie, bila la nak sampai negara orang hahaha..


    saya x pernah lagi keluar dari Malaysia nie.. sedih kan? ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam hafiz,
      sorry lambat reply
      heran jugak napa entry ni semua komen iols tak reply sob3

      Delete
  2. Hai, saya dah nominate awak untuk Liebster Award. Jom tengok dekat sini

    http://ismahasmi.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam isma,
      sob3
      eran3 iols hokeyh
      seb baek iols join dah liebster itu he3

      Delete
  3. seronoknya ada juga kompeni bawak jejalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mar,
      sorry for the late reply sob3
      jalan jer la ater free he3

      Delete
  4. wooooo agent chinese eh.. memang dia tak peduli la kat kita hahaha..
    nak buat macam mana.. kalo next trip kena alert sendiri. prepare makanan siap2..
    adus habis masa kat travel atas flight je kan.. kalo p jalan kat hong kong kejap xpe gak hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      foods memang bawak sendiri la he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive