# Flashback ~ Cotik2 China (Part 2)

6:00:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Meh kita sambung cuci2 mata cotik2 china iols ni naaaaa...

Part 2 : Day 2
Destinasi : Shanghai - Hang Zhou
Lokasi : Howard Johnson Plaza Waigaoqiao Shanghai - Shanghai Xin Tian Di - Oriental Pearl Tower - Yu Yuan Garden - Wu Xi Historical Stage Show - West Lake - Pujing Garden Hotel Hangzhou



~~ Depan Howard Johnson Plaza Waigaoqiao Shanghai ~~
begambor sebelum naek bas


~~ Shanghai Xin Tian Di ~~

Tempat ni kiranya macam banyak old buildings area (English style kenkonon gitew)
Bangunan semuaaaaa warna mcm kelabu2 asap jaaaa
Tak da xtvt berpekdah pun kat sini
Saja jenjalan menyakitkan kaki & meng'fullkan memory card camera kekdahnya
sila abaikan model2 tak berkaitan dalam gambor yer :P

ini lagi (abaikan, he3)

geram haih asyik gambor model tu jaaaaa...meh3 weols join sekaki begambor

see I dah buat muka nengok model tak berkaitan itu....he3

ater nak buat cencaner udah camera deme punya..mestila gambor deme jer yang besepah2 yer dop, he3

tapi kalo ada peluang kami menyelit jugak he3



~~ Oriental Pearl Tower ~~

ni gambor dari jauh (amek dari ateh bas)


ni semuaaaaaaaaa gambor depan entrance pearl tower
punyaaaalaaaaaa raaaamaaaaaiiiii orang
tapi kami2 saja yang bertudung he3
time ni semua tour guide sebok beratoq nak beli tiket masuk


hat ni bahagian dalam ground floor..
sambung beratoq kat dalam pulop nak naek lif
TINGGI TAU, tapi tak hengat langsung ada bapa tingkat, cer korang google :)
Lif dia ada awek tukang jaga, LAJU nak pengsan lif tu tau..udah betingkek2 (ratus2 kot) yer dop, he3


memula kami p naek kat floor yang utk tgk view pakai teropong2 tu
tak hengat tingkat brapa, he3


haaaaa...pehtu baru p naek kat tingkat hat yang ada SKYWALK
tau dak????? he3
alaaaa, hat yang lantai dia dari kaca tuuuuu :)
sila rujuk picture la yer


haaaaa...hat ni yang lawaknyaaaaaaa...
ingatkan bebudak2 ini tak gayat..
ghope2nya ada yang gayat...
I jugak yang maintain gitew, he3








last skali kami p pulop muzium sejarah yang ada dalam pearl tower ni
pun ahkak tak hengat tingkat brapa, he3
punyala berjalan sampai nak naek patah kaki i tau



~~ Yu Yuan Garden ~~



tempat ni kami sopin sket2 ja
NYESAL3, sob3
kalo ikutkan sini paling murah tau
p reramai beli sama2 boleh kow tim rege gila2
tapi kami tak tau, dok ingat ada tempat sopin best2 lepaih2 ni
gpun dok kejor masa, tour guide bagi 30minit ja tau :P
NYAMPAH ahkak :P


~~ Wu Xi Historical Stage Show ~~

haaaaaaaaaaaa...sebab nak p show ni la, time sopin2 kami kena cut..
memula tu haaaaangeeeennn tau satu badan
TETAPI.......

BEST wooooooo....
ingatkan pertunjukkan sejarah opera cina zzzzzzzz...
ghope2nya, mcm2 ada tau
pertunjukkan lawan2 perang2 ada

hat ni paling best
pertunjukkan akrobatik

pertunjukkan tarian2 cina comei2
butterfly ada, pari2 ada

hat ni macam budha punyer dance kot he3

hat ni pertunjukkan gendang2 gendut2 tali kecapi, he3

last skali yang paling POWER
hat ni pertunjukkan stunt motor dalam kandnag besi
memula sebijik moto, pusin2 dlm gegelung besi
pehtu tambah jadi 2, pehtu tambah jadi 3, paling tak leh caya tambah jadi 4 tau
lagi satu kezutan..
RIDER adalah PEREMPUAN hokeyh :P
naek kecut perut ahkak...
BEST3, SUKE3


~~ West Lake (night) ~~

motip utk nengok pertunjukkan ayor memalam gitew


kami telepek keletihan

view sekitar west lake garden


Abeh jer xtvt melepaks kat west lake, teruih naek bas check in hotel, makan & zzzzzzzzzzzzzzz...
ponat nak muntah tau tahap time tu, he3



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

2 comments

  1. peeeergh pack gilaaa itinerary =_=" hahaha.. CT pun gayat kak ooooi naik pearl tower tu. duduk sminit dua nak amek gmbr je.. org memang ramai tapi time kami p ramai indonesians gak.. jadi kira2 org kita skali hahaha.. kami x p pun museum tu mmg takla miahaha..

    30minit kat yuyuan garden ? gila kedekot travel agent tu hahaha.. kami 6 jam kak 6 jam !! hahaha..
    makan shi shi semua kat sini tu pun kawan2 x abes shopping.. naik lenguh pinggang..

    weeeeeest lake !! aaa akak dpt tngk air pancut tu.. kami dok tngk pun.. tpi jalan area ni smpai senja..
    sbb nak p tempat lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      kaaaaaaaaaaan
      kulukut punya tour agent ni tau3
      semua tempat sopin2 dia bagi dalam 30minit-1jam sajork tau3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive