Friday, November 28, 2014

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,


hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.



~~~ The End ~~~
7

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Weeeeeeeeeeehuuuuuuuuuuuuuuuuu
Alhamdulillah
1st TIME ever hokeyh
Semalam lek kojer, Opah gtau ada PARCEL untuk Ayah
Opah letak ateh katil weols
Iols pun terjah la p nengok
Parcel apa pulop ni??
Ayah takda bagitau pa pun dia beli pa2


Ni la PARCEL itu
Picit2, aiks lain macam sajork
APAKAH????

Last2 bila iols nengok kat consignment note tu
Eh3 nama iols la
Eh3 nama Falsya


SENYUM2 kambing my Fayyadh bila iols kata ni PARCEL Ibu
Ibu bagi can Fayyadh boleh tolong BUKAK la

Seeeeeeeee..... EXCITED bebenor anak Ibu he3
Memola buka PLASTIK

Jumpala SAMPUL KERTAS putih pulop

Pehtu bukak la sampul kertas itu
Jumpa la bekaih yang diBALUT dengan KERTAS putih lagik

Haaaaaaaaa...time ni MULUT fayyadh RIUH dok tanya macam mana nak bukak balutan kertas itu
Fayyadh : "Ibu, cemana ni??? nak bukak...Ibu bukak la..cemana ni????"

Ibu pun tolong la koyak sket balutan tu
Laju jer si Fayyadh amek balik bekaih tu nak sambung koyak balutan he3
Gambor ateh ni Fayyadh bukak balutan lapisan PERTAMA hokeyh

Hat ni baru Fayyadh bukak balutan lapisan KEDUA pulop he3

Seeeeeeeeee....Fayyadh SONYUM lebor gitew
Abeh ati le tu kan3

Nampak daaaakkkk???
Siap TEST segala lagi uols :p
Nampak macam sodap bebenor minum dari glass comei itu :)
Fayyadh kalo bab BLAKON bagi laaaaaaa kat dia he3

Haaaaaaaa...kan ker glass itu KACA
So iols tak bagi la Fayyadh maen lama2
Gambor ateh ni time iols nak mintak lek glass comei itu
Macam2 aksi dibuat Fayyadh TAKMO bagi hokeyh
Dok lari pandang ke lain la, dok teleng pala la, dok geleng2 pala la
TAPI last2 SURRENDER jugak sebab iols kata kalo nak pegang glass tu kena dok statik ateh sofa
Tak leh gerak2, tak leh pi mana2
Tahan la 5minit cenggitu
Fayyadh kan manaleh dok senyap
Tu yang dia bagi balek glass tu kat iols he3

Ini la GLASS COMEI itu :P

SPECIAL THANKS to Falysa sebab sudi bagi iols SOUVINIER jaaaauuuuuuuuuhhhhh ni woooooo
Iols tak dapek la nakg sampai ke OSTOLIA ni kan3
Alhamdulillah dapat jugak hadiah dari sana he3
SUKE3



~~~ The End ~~~
14

Thursday, November 27, 2014

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Hokeyh this entry will be SHORT (hopefully) & WRITING ONLY
Iols nak minta pendapat a.k.a cadangan a.k.a proposal dari uols sayam2 semua hari ni
Boleh dak x 3 ??????????
Untuk family, seboleh2nya iols mesti SET pergi COTIK2 for B'DAY & ANNIVERSARY walopun BUDGET VACAY sajork
Tapi WAJIB ada COTIK2
Untuk YEAR 2014:
     ~ Jan. b'day iols & boboboy weols pi Medan
     ~ June b'day opah, weols pi Pulau Aman sajork
     ~ Oct. b'day Hubby, weols pi Langkawi
Overall, iols se-familia dah penah pegi Medan, Genting, Cameron, Melaka, Perlis, KL/Selangor/Putrajaya, Kelantan, Ipoh/Taiping, Bukit Merah, Bukit Tambun 
So now iols tengah PLAN COTIK2 Jan. 2015 for IOLS&FAYYADH B'DAY
ADA CADANGAN DAK ???????????????????????
Ada 1 more months to go sajork sob3
TAPI iols tak settle2 g planning cotik3 ni sob3
Stress tau sob3
Sebenornya, kalo OBERSEE iols ada plan nakg THAILAND (Krabi @ Hatyai @ Border sajork)
TAPI sebolehnya nakg by own car laaaaa
TAPI Hubby prefer ngan PAKEJ by VAN tu
Kalo DOMESTIC pulop best jugak kalo p TERENGGANU ka
Atau JOHOR ka, repeat KL/SELANGOR/PUTRAJAYA ka, PAHANG ka
SABAH & SARAWAK kompem kena naik flight kan3
Iols dah dari MIDDLE of this year dok survey ticket (AA), tapi MAHAI laaaaaaa
So sekarang iols dah KONPIUS hokeyh
Tempat cotik2 tu WAJIB sesuai untuk FAMILY & ada FOODS sedap he3
TOLONG iols boleh daaaaaaaaaakkkkkk???????
CADANGAN pleeeaaassseeeeeeeeeee



~~~ To Be Continued ~~~
22

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Sebenornya iols just nak buat entry tentang makan2 sajork
TAPI disebabkan iols TAK PUAS hati so kali ni iols buat REVIEW FOODS di Old TOwn White Coffee Bayan Baru
Iols ni dah laaaaaaaaaamaaaaaaaaa tak pi makan kat Old Town ni
Sejak timbui kes TAK HALAL tu la kan3
Tapi lepas confirm HALAL BY JAKIM, so dalam tahun ni iols baru start pi balik la
Tu pun JARANG sangat pi
LAST iols ada p bulan FEB. 2014 ritu la
Iols p kat 1st AVENUE punyer branch
This time iols sefamilia tetiba nak try hat BAYAN BARU nyer branch
Ghupernyer sekarang dah ada SET yer uols he3
Kiranya FOOD + DRINK gitew
Tapi LIMITED la CHOICESnya tu kan3
TAPI still ada lagi ALA-CART choices
Ikut suka ati la nak amek mana satu kan3
So sekarang meh iols belanja gambor ek uols :)


Ni kira 1st STEP lan kan3
Pilih FOOD
Ada MEE& NOODLES section

 RICE section

 WESTERN & BREADS section

 2nd STEP pilih DRINKS
See limited choices of drinks

 Ni pilihan DRINKS weols
From set = Old Town Iced Coffee & Iced Lemon Tea
Ala-cart = Soya Cendol
TASTE : BAD (for Cendol) SO2 (for Iced Lemon Tea), NICE (for Coffee)

 BBQ Chicken Rice
TASTE : BAD

 Curry Mee
TASTE : BAD

Ni all menu weols that day
Iols tambah Banana Toast Bread With Ice Cream (NICE)

Overall memang the FOODS is BAD la kan3
Yang iols makan masa kat 1st Avenue tu, Curry Mee dia SUPERB hokeyh
That's why iols nak repeat makan kat Bayan Baru
TAPI this time around memang DISAPPOINTING la
Walopun service CEPAT, environment NICE & COMFORTABLE
TAPI SLACK in part of the FOODS
Iols rasa sebab they let the cooking done by the BANGLA
Semua staff kat situ iols nampak bangla sajork
Takda orang tempatan
Cashier baru boss they-ols kot (Chinese)
So iols WILL NOT repeat makan kat situ
KONPEM hokeyh
However this is my personal experience
So entry ni bukanla niat iols nak bawak mulut pasai Old Town hokeyh
TAPI lebih kepada sesi LUAH PERASAAN :)
Boleh gitew ?????he3



~~~ The End ~~~
12

Wednesday, November 26, 2014

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,




SYARAT-SYARAT:
1.Follow blog ana-mizu.blogspot.com ~ DONE
2.Copy paste banner GA dan backlink kat entry ni ~ DONE
3.Tempek link entry kat ruangan komen  ~ DONE
4.Wajib follow semua para penaja GiveAway ni ~ DONE
     ~ Zumal  
     ~ Yui  
     ~ Scha 



~~~ The End ~~~
16

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

 Kacang Buncis Goreng

Rasem



~~~ To Be Continued ~~~
16

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,


My 1st Trial

Marked this DATE (26.11.2014)



~~~ To Be Continued ~~~
22

Instagram