LaNgKaWi B'DaY GeTaWaY - DaY 2 (EvEnInG sOpiN2)

11:06:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,


Lama bebetui iols ter-STOP entry CoTiK2 LaNgKaWi yer uols :)
LAST entry ritu on 2nd day morning session a.k.a IsLanD HoPpInG kan3
Hokeyh sebelum iols teruih ilang ingatan baek iols SAMBUNG story mory sesiap kan3
Lepaih ja abeh meng-island hopping bagai tu, asalnya PLAN weols nak pekena JOM IKAN BAKOR
TAPI apakan daya naek ja keta my boboboy terbungkang LENA
Dah la tu UJAN memang mencurah2 LEBAT
Jadi penyudahnya weols TAPAU sajork & balek hotel teruih untuk rest & tition he3
Lepaih tu terjadilah TERLAJAK TITON he3
Tup2 mangkit udah pukui 4.00++pm
So original itinerary TUKOR la jawabnyer he3
Satu sebab dah lewat & satu lagi sebab ujan still renyai2
CANCEL sopin pekan Kuah, Taman Legenda, Dataran Lang, Laksa Penarak
Weols decide JUST p sopin2 cuci mata kat Haji Ismail Complex which is 5 minutes from our hotel
Ada parking basement so tak la kena ujan kan3
Almaklumla my boboboy takleh kena ujan, konpem demam
TAKMO3 


 Iols SURVEY2 rege cekelat2 ja dolu
Iols memang plan TAKMO SOPIN BANYAK
Just beli untuk seniri makan & family tedekat sajork
Ni kira 1st round survey ja la

Lepaih cuci mata weols teruih tala p MEDAN SELERA NELAYAN BUKIT MALUT
Entry khas nanti untuk food review yer uols
Abes DINNER weols teruih tala p COCO VALLEY & THE ZON kat Pantai Chenang

Motip iols nak compare rege la kan3
SAMA hokeyh
Most items cekelat sama ja rege HIG ngan kat CV & TZ
So baik la kita p beli ngan orang MELAYU ISLAM yer dop he3

 So weols patah balek p HIG
HASILnya macam gambor ateh ni :)
Suma2 ni dlm RM300.00++ sajork tau

Abes sopin dalam koi 10.00pm
Weols teruih tala balek hotel
Rehat & zzzzzzzz....


Previous Link : Day 2 - Island Hopping
Next Link : Day 3 - Pool Time

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. pergh coklat sajork dh 3ratus? hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mila,
      iols nyer picisan2 sajork tau..
      kalo kita baca blog2 lelain sume2 paling kurang 5-6 haktuih deme beli tau he3

      Delete
  2. aarghhhhh!!!!..coklattttttttt!!!!.....

    ReplyDelete
  3. hahaha mmg harga lebey kurang saja. CT pun survey survey dulu dedua kedai. mana yang murah kat CV rembat kat situ.. dekat dekat aje dedua jadi bleh ulang alikzz

    ps : akak.. padam le words verification.. CT bukan robot hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      ada ka????verification tak tau setting kat mana ni he3
      rasanya tak pernah setting ni haaaaa
      lagumanala nak delete???TOLON3

      Delete
  4. fuhyoooooo 3 ratus beli ceklat je
    lau iols mau pikir 10ribu kali nak beli hahaha

    xde ke nak bg kat iols coklat uols tu bluwekkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      oppsssss....dah tinggai saki baki
      nest trip iols reserve utk uols pulop
      iols buat giveaway..cecewah3 he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive