LaNgKaWi B'DaY GeTaWaY - PoOL SpLaSh2 TiMe :)

2:01:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

So sekarang iols story mory ceritera DaY 3 yer uols :)
Pepagi tu weols memang set LAST DAY ni TAKDA XTVT sangat
Just menikmati BEKPES - POOL - CHECK OUT - DATARAN LANG - JETTY
So pepagi tu weols bangun memang TAK MANDI (cuci2 muka, gosok gigi) teruih p cafe hotel untuk BEKPES
Bekpes pun sat sajork pehtu teruih p POOL
Haaaaaaaaaaaa.....ni la MOTIP UTAMA
Sebenornya bila ada anak ni kan3, iols memang kalo p becotik2 memana mesti akan cari hotel yang ber-BATH TUB atau ber-POOL
Sebabnya kan ke my Fayyadh PEBERET swim2 ni kan3 :)
Jom LAYAN gambor :P


 Macam besala kan3, Fayyadh kena WARM-OUT tepi pool dolu
Maka Ibu & Fayyadh berTENGGEK tepi pool, Opah dok dalam pool dok coba AYAT2 CINTA dengan Fayyadh soh masok pool :P

 Uols tengokla, Fayyadh kena KERUMUN dengan PEMINAT :P
Oooohoooiiiii, anak ibu FEMES AMOS gitew 

Time ni Fayyadh dah boleh RENDAM2 sket2 dalam pool
PROPS2 wajib memang kena ada sentiasa :P
Kalo lopa bawak jawabnya kena beli la he3

 Ni iols PAKSA Fayyadh POSIN
Dia dok takmo lepaih props2 kesayangan dia tu :P
Time ni Ayah tak berendam sama
Nak tau pasaipa dak????he3
Sebabnya uols nengok ler gambor ateh ni kat bahagian pool adults tu kan RAMAI mamat2
Hubby iols ni PEMALU, kalo orang ramai atau ada orang yang tak kenai memang idaknyer dia nak masok pool tu ;P

 Haaaaaaaa...time ni Ayah dah assist Fayyadh dah
See3, mamat2 dalam pool adults dah takda kan3

 Time ni memang dah TAK RAMAI
Ada 2 family ja, termasuk family iols gitew
So Ayah bawak Fayyadh masok adults pool

 Tengok Opah pun sakan beRENANG he3

 Iols pun berendam SAMA tau3
TAPI kejap2 larik naek ateh amek enset, ater nak tangkap gambor momen2 terINDAH kekdahnya he3

Iols & my boboboy berswimming
Haaaaaaa...time ni dah TAKDA orang LANGSUNG tau3
Fayyadh memang PULUN sesungguh2nya
ENJOY to the MAX. gitew

Lepaih ngan Ibu, Fayyadh dengan Ayah pulop
Dekat 3jam tau weols kat sini
Opah dah siap salin baju weols anak beranak dok TAK ABEH berendam lagi tau3
Ater dok ajak, dok pujuk si Fayyadh balik TAK JALAN nyer he3
Fayyadh asyik kata "TAK MAU x3" he3
Last2 kena GEMPAK la
Elok pulop time tu ada team maintenance hotel nak wat koje renovation kat bahagian tepi pool pakai mesin DRILL tu kan3
Si Fayyadh kan PENAKUIT
So Ibu kata "Kalo baby takmo naek Ibu panggil abang tu soh korek puggong Fayyadh mau???"
Teruih laju dia soh Ayah dukung bawak naek he3

Weols anak beranak tak salin baju pun
Just lap bagi kering sket baju teruih naik lift p balik bilik :)
Time tu dah dekat pukui 11.30am
So pakat2 mandi & siap2 nak CHECK OUT hotel :)


Previous Link : Day 2 - Evening Sopin
Next Link : Day 3 - Dataran Lang

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

15 comments

  1. malu kita dgn opah...kita x pndai berenang :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      he3..boleh terapung2 pun ok dah
      asai tak lemaih kan3 :)

      Delete
  2. wow opah terbaik lah.. opah rendam sama itu paling epic. hahaha.. kalau mak CT jangan harap leee hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      kalo nak tau my mom ni RATU RENDAM he3
      iols & hubby yang jarang berendam
      Sebab tu Opah sentiasa jadi peneman Fayyadh dalam ayor he3

      Delete
  3. budak2 dpt main air..nak2 kolam mandi..xmau depa nak balik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      Tu la pasai
      naek kecut segala dok tak mau balek g :P

      Delete
  4. As salam. Thanks dtg blog Liya QQ ,

    bestnya mandi manda cam tu.. Kak Long Qalesya suka sangat kalau ada tmt mandi cam gini...

    salam kenal juga.. done follow sinie...

    ReplyDelete
  5. Akakkkkkkkk..tang mana nak follow nih..x dak pun button follow...huhuuuu....btw, akak suka travel ekk??

    ReplyDelete
  6. Akakkkkkkkk..tang mana nak follow nih..x dak pun button follow...huhuuuu....btw, akak suka travel ekk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      eh kan follow button kat ateh tu...he3
      haah minat meng-travel dengan family kekdahnya he3

      Delete
  7. Salam Singgah - pagi sampai petang berendam pun tahan kalau bebudak nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam abang bear,
      tu la pasai
      kita yang isau kalo lelama2 ni kan3

      Delete
  8. Salam singgah jenguk aktiviti Fayyadh...

    p/s : dok cari button follow x jumpa2 hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyza,
      eh pasaipa tak jumpa pulop ek???
      memang kat ateh tu haaaa...kat senarai members tu..
      apa kes pulop ni sampai takdak button follow ..
      eran3, dah la iols ni baru terkial2 nak berblogging he3
      bukan gheti sangat he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive