Perasaan Bergelar Blogger (Siri 2)

3:18:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Ghope2nya Iols ter-MISSED sambungan ENTRY Perasaan Bergelar Blogger (Siri 1)
Sebelum Iols terlopa RASA yang iols rasa ni baik iols KONGSI sesiap dalam blog ni kan3
Kan dalam ENTRY ITU iols ada SEBUT pasai rasa KURANG ENAK kan3
So meh iols nak LUAH perasaan sket yer uols
Iols ni kan ker SILENT blogwalker TEGAR untuk 2-3thn yang lepaih kan3
So BANYAK la jugak blog2 yang iols suka & wajib terjah setiap kali berBW kan3
TAPI time tu iols BUKAN BLOGGER (penulis blog) so iols TAK TERASA kan3
KOMUNIKASI yang wujud time tu sah2 la SATU HALA  kan3
Iols baca sesenyap, senyum sorang2, sedeh sorang2, emo sorang2, tak komen tak tinggai jejak apa2 pun kan3
TAPI bila dah berGELAR penulis BLOG ni kan3
Apa yang iols PAHAM & iols HARAPkan KOMUNIKASI tu berTUKOR kepada DUA HALA
Iols tak tau la bagi blogger2 laen kat luor tu cencaner kan3
Bagi iols seorang PENULIS blog berKOMUNIKASI dengan PEMBACA blog
KOMUNIKSAI melalui PENULISAN
KOMUNIKASI melalui ruangan KOMEN
KOMUNIKSAI melalui CHAT BOX
KOMUNIKASI melaui private MAIL/PM
Sesuatu KOMUNIKASI @ PERKENALAN @ PERHUBUNGAN @ PERSAHABATAN >>>>>>>>>>>>>>>>> WAJIB DUA HALA 




Bila DUA HALA baru la boleh GET CONNECTED



It Takes Two To Tango



Dari dua barulah boleh bertambah menjadi RAMAI


But still COMMUNICATION & CONNECTION is CRUCIAL

TAPI sayangnya ada BLOGGER2 HEBAT takes this matter for granted
Kunjugan TAK BALAS
Komen TAK REPLY
Almaklumla FAMOS AMOS, ala2 RETIS gitew
POLLOWER berhaktuih2, beriban2 la katakan kan3
Ke-BZ-an gitew yer uols
Sapala iols ni yang they-ols nak balas kunjungan
Sapala iols ni yang they-ols nak chit chat
Sapala iols ni yang they-ols nak reply komen
Sapa iols ni yang they-ols nak join blog
Sapa iols ni yang they-ols nak komen dalam blog iols
kan3...kan3...kan3
TAKPA3....iols TERIMA gitew
TAPI bila iols selidik LAGI2
Ghope2nya, eh3 bukan iols sajork hokeyh
Paling KETARA bab KOMEN2 la kan3
Memang MOST & ada yang sampai ALL visitors comments TAK PENAH REPLY hokeyh
TAPI dalam writing/entry tu siap TULEH tanya pendapat la, tanya petua la, minta maklumat la
TAPI bila visitor beri cadangan/maklumat TAKDA RESPON
HUK pun dak HEK pun dak :P HUK ALOH
TAK DILAYAN gitew
Ada jugak yang CUMA REPLY dekat geng2 SEKUFU
Ada yang kalo ada 10 komen satu pun tak balas, ada 20 komen 1-2komen sajor balas
Oooooohoooiiiiiiiiii......
MEMANG BEGITU KAH etika blogger????
Almaklumla la... iols ni BARU......TAK GHETI, TAK PAHAM lagik
TAPI kan3 iols personally TAK BOLEH TERIMA
So i've made up my mind >>>>>>> iols dalam proses CLEANING 
Anyway I'm definately SURE they-ols ITU won't even bother kan3
Kalo orang TAK SUDI kenapa nak DIPAKSA2 kan3 :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. saya dah lama berblogging... ada masa ada hubungan dua hala dan berlaku dan ada musimnya langsung tak ada tapi kenyataannya kita jangan terlalu mengharap sesuatu yg susah orang nak bagi kat kita... tapi berharap lah sesuatu yg orang senang nak bagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Abg bear,
      itu BETUI
      iols memang TAK MENGHARAP YANG SELALU ITU kan3
      They-ols adalah they-ols.....weols adalah weols.....iols adalah iols...
      Macam iols kata KALO ORANG TAK SUDI IOLS TAK SUKA PAKSA2 kan3 he3

      Delete
  2. sy plak kalo kat komen mmg sy jrg reply sbb sy hanya buka kat home.blog sy xbuka..tp sy akan buat kunjungan balas pd spe2 yg tgl jejak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mila,
      tu la at least there is two way communication kan3
      laen org laen cara yer dop he3

      Delete
  3. saya memang jenis yang tak reply komen dekat entry sebab orang yang komen tu rasanya takkan bukak balik entry kita tu ehehehe.

    biasanya saya balas bila dah bw ke blog si dia tu balik. tapi memang betoi kalau takde komunikasi dua hala memang rasa tak seronok nak berkawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      tu la pasai
      akak cuma rasa adalah lebih manis dan elok jika komunikasi tu wujud secar dua hala
      dalam bentuk apa pun takpa la
      asai mewakili dua hala & dua pihak

      Delete
  4. haaaaaaaaaaaa
    saya pun ada terfikir nak buat satu entry kat blog pasal ni
    blogger jenis apakah kita?
    mcm saya, saya byk gak yang saya sendiri jadi silent reader, ada yang saya komen without fail, ada yang mai blog saya, saya wat kunjungan balik, yang tak buat kunjungan balik pun ada
    kikikikii semuanya bergantung pada masa saya samada sempat atau tidak
    kadang2 rasa tak perlu komen, saya baca aje la entry tu (kebanyakan masa gitu lah)
    bila org komen kat blog saya, kadang2 saya respon, kadang2 saya tak respon
    bergantung pada masa dan keadaan
    kadang2 tak perasan org komen pun selalu gak
    sebab buta IT
    skang baru tau, pi click kat comment area setting bleh tengok comment semua
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam elly,
      tu la pasai
      asaikan ADA sudah memadai
      ini yang iols konpius ni they-ols2 yang memang TAK DA repon langsung ni haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

      Delete
  5. memang pun tak bereply. kita
    datang jenguk dia buat dono aje. yang best tu.. dia pi kat blog yang famous famous aje sebab nampak le nama dia situ T.T

    ReplyDelete
  6. alamak saya ker tuuuuuuu cey nak perasan femes sat. sila bagi peluang hinsss hinssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      haaaaaaaaaaaaaaaa...jeng3 famos amos uols he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive