ReJam2 DiNnEr GitEw.......

10:37:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

MOTIP sesangat iols sehari dua ni yer dop uols????????????
Entry FOODS D'DAPOR saja kekdahnya gitew
Kerasukkan MENU dah iols ni he3
So uols layankan jer la yer he3
Kali ni iols nak up entry REJAM3 ReSePi D'DaPoR = LAMB CHOP


Bahan2 PERAPan : Sos Tiram, Sos Lea&Perrins & Mayonis

 Sebelum perap uols seeloknya BASUH lamb dengan TEPUNG GANDUM hokeyh
Ni petua my mom untuk bagi HILANG BAU hamis lamb kekdahnya tau3
(Lumur tepung gandum dekat lamb, gaul bagi rata, pehtu boleh terus bilas dengan air)
Lepaih siap basuh barula uols PERAP guna bahan2 kat ateh nun tu hokeyh
Seeloknya sok nak masak sila la perap malam sebelum tu yer uols
Barula segala perasa & perisa dapat serap masok dalam lamb tu kan3

 Haaaaaaaaaaaaaaa...taraaaaaaaaaaa
c/c : Puan EL (ni la si AJAIB iols hokeyh uols, he3)
Iols guna tanpa was2 selama lebih 1tahun dah tau3
Menjimatkan masa & memudahkan koje gitew
(eh3 promote pulop :P)

 Sila la mola PANGGANG a.k.a BAKOR lamb itu yer uols

 Iols tak tutup pun penutup pemanggang ajaib ni
SEBABnya lamb ni lembut & cepat empuk tau
Kena ikut jenis yang kita beli la kan3
Ada yang jenis liat & lambat
Hat lamb ni iols beli kat GIANT 
Tapi memang iols suka beli ayam, daging & lamb kat Giant
Sebab selalu lebih MURAH & FRESH
Tapi kalo barang dapur hat kering iols suka TESCO
Sebab lebih PELBAGAI & MURAH
Eh3, promote pulop lagik (ni entry tak berbayor hokeyh :P)
Eh3 lari topik lagik iols :P

Dalam 15MINIT taaaadaaaaaaaaaaaaaa....
SIAP untuk diNGAP3
SEDAP3, NYUMMY3, WALLAH3
Selamat mencoba uols :)


p/s : patutnya bakor ni 15 minit sajork, tapi sebab iols nak kena snap gambor teruih jadik 25 minit...sian hubby iols, sabor nunggu dalam kelaparan he3

~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. hehe...cm best jer...cm sedap jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kema,
      Sedap hokeyh uols
      cer coba try resipi ni he3

      Delete
  2. Replies
    1. Assalam siti,
      ater iols ni udah gemor bebenor makan2 ni
      so kenala gemor masak jugak kekdahnya he3

      Delete
  3. Tu dia hasilnya...
    Masakan guna pemanggang ajaib.

    ReplyDelete
  4. hahahaha ok ok mmg mudah ada pan ajaib ni kan ntah bila nak beli x tau
    tgu uols adiahkan kut ngeh3x

    ni sure x sempat masak sos ni..lapo sgt
    tp sure lamb uols sedap mkn cam tu je kan
    rajin sgt uolssssssssss

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive