TaMan MeTrOpOLiTaN PeNaNg

4:16:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Sebenornya iols nak up entry taman ni LAST WEEK

Tapi disebabkan perLAMBAKkan entry so iols terus wat lump-sum REVIEW teruih la naaaaaa.....
Iols dah baanyaakkk kali p taman ni
Ater udah DEKAT bebenor dengan rumah iols kan3
FREE pulop tu he3
TaMaN MeTrOpOLiTaN ni ada macam2 kemudahan rekreasi (swimming pool, playground, badminton court, dewan, trek jogging, taman buah-buahan, food court)
Kalo nak ikutkan ada banyak section/zon
Memang LUAS GILOS hokeyh
Iols idakler sempat nak TERJAH suma yang ada tau3
Tu pun dah naek SEMPUT gitew he3
Hokeyh, meh iols tepek GAMBOR berCERITERA sajork teruih la naaaaaaaaaaa :)


OuTiNg 25 OcT. '14 (SaTuRdAy, pm)
Weols terJEBAK dengan taman ni sebab POOL ni laaaaaa..
Kan ker my Fayyadh suka bebenor swimming2 ni kan3
Tapi tiap kali p memang Fayyadh akan berTENGGEK amek mood kat tepi pool dolu he3
Dah lama sket baru pelan2 dia swim he3


 Time weols p ni pukui 5.00pm
Tak ramai lagi

Ni dah dekat pukui 6.00pm
Dah RAMAI hokeyh
 (p/s : Nampak dak Fayyadh tu dok bertenggek tepi pool tak sudah2 dari orang tak ramai sampai la orang dah penuh pool he3)

Dah bebetui ramai barula my Boboboy ada bran berendam dengan doraemon dia he3
Tu pun dia dok kalut bagi doraemon yang mandi dulu
Kepala Fayyadh dok kering kontang lagi tu he3


Nampak dak betapa MERIAH kanak2 dalam pool ni he3
Ujung ke ujung temanya gitew


Fayaydh memang ENJOY berendam2


Sambil berendam Fayyadh tak lupa TRY TEST market
NGORAT kiri kanan sket gitew :P


Time ni dah terLEBEH bran pulop
Sebenornya Fayyadh tengah nak tunjuk TEROR kat aweks2 yang ada
Last2 sampai terlepaih ke kawasan ayor DALAM
Kaki tak sampai la jadiknya
Udah ilang MACHO
Opah jadik penyelamat he3


Setiap petang sabtu ada SENAM ROBEK gitew he3



OuTiNg 1 NoV. '14 (SaTuRdAy, am)
Picnic kali no weols MAKAN2 nasi lemak, sambal sardin, ayam goreng tepung & manisan cekelat2

 THUMBS-UP jejari montoks iols disitu :P

Ni lagi satu TESTIMONI keSEDAPan yang berlaku he3

 Macam besa Fayyadh pulun mandi manda kat ZON POOL

 Opah SETIA menemani

 Sila BACA naaaaaa.... :P

Kolam ni IDAK ler BESOR sesangat
Ujung sini bahagian KANAK2, ujung sana bahagian DEWASA
Tapi kalau ujung minggu memang dewasa tak dak harapan la nak berendam yer uols
Kolam akan mewah ngan kanak2 sajork
Kalo uols jenih dewasa tak reti malu nak jugak berebut ngan kanak2 sila berendam sama he3
Tapi ini dikecualikan bagi they'ols yang menemani anak2 kecil yer :)

Haaaaaaa... Ni la full FLOOR PLAN
Kan ada tuleh ber-ZON2 tu :)

Projek bawah kementerian ghopenyer 

Gambor ateh ni view sebahagian ZON TREK JOGGING ja tau
Tak lalu iols nak panjat abeh :P

Gambor ni pulop my hubby as MODEL la kan3

 Gambor ateh ni pulop antara gambor pokok buah-buahan yang iols sempat snap

 
Gambor hat ni view dari ateh bukit (trek jogging)
Kiranya zon pool kat belah bawah, zon trek jongging blah ateh

 Fayyadh dah abes mandi teruih request nak exercise ngan ayah :P

Hat ni sign board kat area parking


Sebelum balik weols p pulop terjah ZON PLAYGROUND

 
Haaaaaaaa...Manyak BUSAT kan3

Nampak dak Fayyadh tak ketahuan nak PULUN semua ?????
Soper terer bebenor la tu :P

Fayyadh naek buai baby tu menjerit2 tau....TAKUIT :P

Dimana2 Ayah yang setia MENEMANI & MENGEJOR
Ibu cuma menggunakan LONTARAN SORA, vokal yang MANTAP :P 
"Fayyadh NO3 cannot go there"
"Fayyadh don't play that, KOTOR"
"Fayyadh don't run, WALK"
"Fayyadh pegang tangan ayah"
"Fayyadh, no3, cannot play HOT"

We :)


Nampak dak Fayyadh dok melangut dari bawah ja??
TAKUIT naek sengsorang

Last2 Fayyadh kata:
"Ayah NAEK laaaaaa"
Pastu baru la my boboboy MEMBONTOTI ayah :P

Sat2 Ayah membontoti Fayyadh
Sat2 Fayyadh membontoti Ayah
p/s : ayat iols tak lucah kan3 :P

Tengok la JEJARI Fayyadh itu :)

Fayyadh ngajak Ayah turun tangga SAMA2 :P

 Sekali lagi sila BACA naaaaaaaa...

Sebenornya ada kawan hubby gtau ada kawasan kolam ikan kat sini
Ada IKAN BESOR tau uols
Tapi weols dah tak larat nak jelajah
So postpond next visit baru p cari kolam ikan itu :P
Sapa2 dok Penang atau kawasan dekat2 bolehla mai TERJAH taman ni tau
Memang macam2 pengisian boleh buat
Kira macam ONE STOP CENTRE gitew
Nak ikutkan kalo kat Penang ni pusat rekreasi paling FAMOS AMOS adalaha TAMAN BELIA la kan3
Tapi kat situ bagi iols crowded sangat, sebab orang luor Penang pun p
Jauh pulop tu dari rumah iols :P
So iols lebeh prefer TaMaN MeTrOpOLiTaN :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. wah makin best tempat ini, dulu mcm takde kolam renang tu....pagi2 sabtu ada group auntie2 buat senaman tai chi, pernahlah ikut sekali dua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nasa,
      betui3
      makin havoc, makin luas, makin best he3

      Delete
  2. Replies
    1. Assalam ann,
      haah BUSAT betui
      naek semput iols tau he3

      Delete
  3. salam sha..oh kat penang anda rupanya yer..katmana taman metropolitan ni pulau ye? nak juga bawak anak2 p..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      Taman ni kat relau..
      oppssss, lopa nak share alamat yer
      nanti iols sharekan yer :)

      Delete
  4. wow....bestnya...iollss dulu kecik2 mandi sungai ja...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      samala kita he3
      bebudak sekarang ni banyak lebehnya dah kan3 :)

      Delete
  5. wlaupon kita org Penang Seberang tp keja kt pulau tp x penah smpai lg taman metropolitan ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      nanti bawak la aqil
      syiot swimming2 he3

      Delete
  6. uuuish ramainya bebudak.. CT slalu gi kat jalan betek bukit mertajam tapi mmg public swimming pool lah yang dalam and ada jugak kawasan bebudak.. kalo dak pun kat seberang jaaya hihi.. fayyadh.. aunty suka swimming gak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      tu la pasai memang meriah he3
      sabtu petang & hari ahad memang fully utilized pool nihe3

      Delete
  7. eh eh iols x tau pun ada taman ni kat relau
    siap ada kolam renang..dah mcm kat taman belia
    WAJIBBBBBBBBB iols terjah kat sini bw budak2 tu berendam
    tenkiu uols sbb bgtau tmpt ni..tp kat Relau tu tang mana..hahaha

    ReplyDelete
  8. ayam goreng tu macam sedap ja....trus jadi lapar balik....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      akak jadi lapor nengok sambai sardin la pulop
      haruuuuuuuuuuuuuuuu he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive