The Launching Of Penang HOHO 2014

3:48:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Iols kan dah up INTRO ENTRY pasai Penang Hop On Hop Off (HOHO
So as per promised this entry is about The Launching of Penang HOHO yer uols

Event : The Launching of Penang HOHO
Venue : G Hotel, Penang
Date : 16 Nov. 2014
Time : 3.00pm




Ini REGISTRATION Counter for invited quest

Hat ni pulop INFORMATION Counter for guest & public la

Hat ni kira macam table for GOODIES bags :)

 These are the HOHO BUSES
Total ritu ada dalam 5 BIJIK
They-ols asing2kan untuk VVIP, MEDIA & PUBLIC guest hokeyh

 Inila peNEMAN setia iols walo dimana jua tau3
Hubby kojer
So Opah & Fayyadh teman ibu la kan3
Teman kat LOBBY jer la, coz only INVITED guest yang boleh masuk untuk ruang launching tu
Seb baek la G Hotel ada such a spacious & comfortable lobby area tau3

Gambor ateh ni some scene on the event day
Time ni tak ramai lagi hokeyh uols

Taraaaaaaaaaaa... Gambor iols hokeyh :)
Tepek sebab nak nunjuk BATCH sepesel itu he3
Wakil MEDIA gitew :P

 GOODIES iols :)

 Opah & Fayyadh POSIN dengan goodies @ G Hotel lobby 

 Gambor ateh ni time nak dekat launching dah
RAMAI tau uols

 The Launching STAGE
Hat kusi wana ITAM tu untuk VVIP
Iols dok kat kusi wana PUTIH tu haaaaaa..
Ater dah kata under PRESS MEDIA :P
Tapi kira CANGGIH la sebab iols dapat row bebetui blakang VVIP nyer seat hokeyh

 Seeeeeeee....PRESS MEDIA 
BLOGGER dikira sebagai press jugak hokeyh :P 
Kembang setaman iols tau3
Nampak nor JAKUN kan3 :P

Some of the GUESTS

 Time ni MC buat announcement VVIP guest dah sampai
So semua diminta berdiri la kan3


 Tetamu terhormat :
YAB Tuan Lim Guan Eng, Ketua Menteri Pulau Pinang
YB Tuan Mohd. Rashid Bin Hasnon, Timbalan Ketua Menteri 1
Yang Berbahagia Dato' Mirza Mohammad Taiyab, Pengarah General Torism Malaysia
Yang Berbahagia Tuan Syed Azhar Bin Syed Nadzir, Elang Wah Sdn Bhd Group MD
Yang Berbahagia Toh Muda Rizal Ashram Bin Tan Sri Ramli, Elang Wah Sdn Bhd Executive Director
Macam besala upacara mesti dimulakan dengan UCAPAN2 oleh tetamu terhormat kan3

 Lepas tu terus ke acara PERASMIAN

 Ketua Menteri melaksanakan PERASMIAN

 Kekdahnya dengan memasukkan plat replika tiket (yang bentuk empat segi tu haaaaaa he3)

Pehtu music perasmian pun berkumandang

 Pehtu asap perasmian pulop sepoi2 keluor & memenuhi ruang lobby

 Haaaaaaaaa...hat ini agak mengejutkan hokeyh
TETIBA POP3 TEBABOM letupan perasmian

 So ruang udara lobby penuhla dengan asap & colourful papers perasmian itu he3


 Settle acara GEMPAK PERASMIAN, so sambung pulop dengan acara pemberian tanda penghargaan untuk tetamu2 terhormat

 Seterusnya semua tetamu pun teruih keluor tala p dekat bas HOHO untuk acara kibar bendera Pulau Pinang
Ni kira macam satu lagi tanda perasmian jugak la yer uols

 RAMAI kan public yang join launching HOHO ni :)

 Hat gambor ateh ni pulop all the SOUVENIRS yang iols dapat dari dalam goodies tu la kan3

Last but not least, iols belanja uols gambor Boboboy POSIN as wakil PRESS/MEDIA/BLOGGER

P/S : 
Uols cecepat terjah HOHO tau3
Sambar lekaih peluang FREE ride sampai ujung minggu ni tau3
TAPI lepaih tu still boleh naek lagi HOHO
Ada rege DISKAUN samapi Disember ni tau
Nanti iols up entry DETAILS pasai BUS HOHO hokeyh
TUNGGUUUUUUUU...........



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. okeh nanti boleh ajak abi uwais naik bus ni kt penang. tapi mesti tiket mahal sikit kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      next entry akak buat details review routes & prices pulop naaaaa
      tungguuuuuuuuuuu he3

      Delete
  2. wow..press media..untung la di invite...nk trry la..ho ho..jom terjahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam PB,
      ni pun sebab ada adik blogger sorang ni yang invite
      nanti iols reveal sapa dia orgnya itu naaaaaaaaaa he3

      Delete
  3. klau hujung minggu ni msti penuh pnya la.ate...dh free kn....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      haah la kan3
      tapi tak kira
      nak naek juga he3

      Delete
  4. xde rezeki iols nak join
    en. hb siap dah beri green lite
    dia akan jaga anak2..tp tulah hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      laen kali insyaAllah ada rezeki laen pulop
      ada peluang sama2 kongsi hokeyh :)
      iols tak lupa uols punya la he3

      Delete
  5. salam sha..oo ni lah event nyer yer..seems nice=) amboi media gitu.good job!

    ReplyDelete
  6. haaaa kat penang pun ade daaa.. yg kl punya ida tak pernah naik pongggg hukhuhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      Dedulu akak pulun book tiket on9 nak g hat KL nun
      Kenkonon la kan3
      La ni dah ada kat Penang
      Ida mai la turun Penang try he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive