Tuesday, December 6, 2022

Hujung Minggu Bersama Keluarga Di Ikea | Motifnya Hanya Untuk Makan

Hujung Minggu Bersama Keluarga Di Ikea | Motifnya Hanya Untuk Makan

Hujung Minggu Bersama Keluarga Di Ikea | Motifnya Hanya Untuk Makan | Assalammualaikum dan selamat petang Selasa semua. Sebenarnya dikala ini, di ketika ini, disaat ini, saya dalam keadaan ketermengantukkan yang teramat sangat ni haaaaaaa. Memang mata sudah di tahap maksimum untuk terpejam lena dah haaa. Dengan perut yang kenyang sesudah makan tengah hari, dengan keadaan penat baru ambil anak balik sekolah sewaktu tengah panas tengah hari tadi, dan sekarang dengan keadaan cuaca yang mulai mendung, memang semuanyaaaaaa penyumbang kepada keadaan kemengantukkan saya sekarang ini weeeiii. Tuluuunnn, tuluuuuunnnn, he3. Adakah apa-apa petua, selain dari basuh muka, untuk menghilangkan rasa mengantuk ?????? he3. Share plleeeaassee.


Sebenarnya untuk hari ini, saya ingin berkongsi dengan anda semua ceritera kami anak beranak semasa lawatan sambil belajar #eh3, lawatan sambil kedarah #eh3, lawatan cuci mata ke Ikea Penang ni haaaaaaa. Sebelum ni saya pernah share my 1st trip ke Ikea tu haaaaa, di SINI. Itu pun sesudah Ikea tu dibuka dah setahun dah :P. Memang tak laaaaa saya nak dok buat ghamai serbu Ikea masa ianya awal-awal dibuka dahulu kan3. Biar lambat asal selamat gitchew he3. 

So, untuk entry kali ini, saya satukan kesemua trip kami 3 beranak ke Ikea dari tahun lepas he3. Ajiom layan ceritera bergambar di bawah.

Ikea Batu Kawan, Pulau Pinang


Port WAJIB posing keeeennnn :P


Jalan-jalan cuci mata ja puuuunnn :P


Psssttt, sememangnya walaupun rasanya kami ke ikea ni dah lebih 5 kali, tapiiiiii kami ni sejenis yang tak ada nafsu langsung membeli belah di sini. Motif kami setiap kali disini hanya untuk MAKAN :P. Dedulu masa Penang belum ada Ikea, dua kali la juga sanggup ke KL semata-mata nak MAKAN di Ikea :P.  Adalah juga membeli barang kecil-kecil seketul dua, tapiiii tak la beria shopping perabot ka kelengakapan apa ka, haaa gitchew


Ninjiaaaaa MOTIF UTAMA setiap kali ke Ikea
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

The foodsssssssss
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Reaksi jantan seketul mak memang priceless setiap kali dapat makanan kesukaan eh di Ikea


Pssstt, sememangnya yang WAJIb setiap kali ke Ikea adalah meatball eh, mushroom soup eh, garlic bread eh, dan juga chicken sausage eh. Yang lain-lain yang kami suka juga adalah fish & chips eh, lasagna eh, nasi beriani eh. Yang kami masih belum cuba adalah ribs eh, lamb shank eh dan juga salmon eh. Apa lagi menu yang WAJIB cuba di Ikea ni eh????? Cer cadangkan, boleh masuk list untuk next trip gitchew he3


Coklat ni beli sebab ada offer 3 tak sampai RM15, sedap juga~~~ The End ~~~

No comments:

Post a Comment