LaGkAwI B'DaY GeTaWaY - HoTeL ReViEw

11:32:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Ooooooooohooooiiiiiiiiiiii, LAMAnya iols pending entry REVIEW untuk CoTiK2 LaNgKaWi kan3 uols
Hokeyhlaaaaaaa...moh3 iols sambung yer sayam2 sume3 :P
Sepanjang 3H2M weols stayed kat :


LANGKAWI SEAVIEW HOTEL, KUAH


Ehsan : Google maps yer uols :P
Hotel ni memang DEKAT sesangat2 dengan JETTY & TOURISM ATTRACTION dalam kawasan KUAH (Dataran Lang, Free Duty Kuah, HIG kompleks, Taman Lagenda)


Iols booked through EXPEDIA
(ada 40% extra diskaun gitew)

Sebelom iols decide untuk booked hotel ni, iols ada buat search few other hotels la kan3
KRITERIA yang iols utamakan :
  • Total room PRICE for 2 days
  •  Hotel SPECIAL arrangement services (reservation unit) - ater iols kan nak buat all the SEPERAIH & CANDLE LIGHT DINNER tu kan3
  •  Hotel FACILITIES (especially POOL)
  •  Hotel PARKING area
  •  Hotel LOCATION


Iols search the room price first in EXPEDIA then contact direct the hotel untuk meng-request segala hal & confirm all the charges
Gedebuk gedebak pung pang pung pang la iols ni he3
Ater banyak benor request nyer, banyak benor soklannya, banyak benor songehnyer he3
So FINAL decision iols choose Langkawi Seaview
After settle beli dalam EXPEDIA iols teruih mail confirmation booking & all details of my SPECIAL REQUEST for FINALE confirmation
At first iols nyer plan nak SEPERAIH in room + CANDLE LIGHT DINNER in room
Plan nyer nak sonang la kan3
Dua2 SEPERAIH dalam satu hotel gitew
TAPI ateh sebab2 tertentu (MENU) iols juz amek SEPERAIH in room sajork
Sepanjang 3-4hari perbincangan (through mail & phone), iols deal dengan : 
Ema
Reservation Langkawi Seaview Hotel
Tel No : 04-966 00600
Tel Fax : 04-9660620
Web : www.lseaview.com

Ni gambor depan hotel (ehsan google image sajork)
Iols tak sempat snap coz terLOPA he3
Hotel ni macam medium size hotel la
Idak ler kocik & idak ler besor
3 STAR hotel

Gambor ateh ni ENTRANCE hotel
Ada roofted pick-up area

Ini bahagian REGISTRATION counter la kan3

Hat ni kira view dari main ENTRANCE ke CAFE hotel

Hat ni view the hotel CAFE

Hat ni pulop SITTING area lobby hotel

 Hat ni view dari SITTING area ke LIFT

 Hat ni view dari REGISTRATION counter ke KOLAM IKAN
Kiranya sebelah kiri tu sitting area & belah kanan cafe
Boleh bayang dak????he3

Inilah KOLAM IKAN yang menjadi POJAAN ati si Fayyadh
Tiap kali keluor, tiap kali masuk hotel WAJIB singgah hokeyh

 Hat ni kawasan sitting area untuk level bilik weols (kat depan LIFT)

 


 Ateh ni view TOILET untuk bilik weols
Shower sajork :)
BERSIH , SELESA & SEDERHANA LUAS

Hat ateh ni gambor view dalam BILIK
Actually iols tempah SUPERIOR room (2 SINGLE BED) TAPI sebab iols ada request segala2 tu kan3, so pihak hotel dengan BAIK HATI UPGRADE bilik weols
Barula fe-FEELING ala2 ROMANTIKA denga KING BED kan3 :P
Kalo nak view lebih banyak pasai bilik & the SEPERAIH boleh KLIK SINI

Hat ateh ni pulop view POOL hotel la kan3
Sangat CONVENIENT tau pool ni
CANTEK & UNIQUE design
Kids pool & adults pool side by side
Roofted kids pool
Sitting area by the pool
Hotel still under upgrading stages
Masa weols stay sini, pool ni pun tengah under some renovation 
Nak tambah gym room jugak
KLIK SINI kalo nak view lebih banyak gambor pool hokeyh

KESIMPULANnya weols memang PUAS HATI sepanjang duduk kat hotel ni
So I personally suggest uols stay kat sini kalo uols g Langkawi :)
Ini bukan entry berbayor tau3
Iols tulis berdasarkan iols punya PENGALAMAN sendiri


Previous Entry : Review Foods Cotik2 Langkawi

~~~ To Be Contbued ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. Salam sha,,
    nice preview..ada rezeki nanti boleh ler bawak anak2 teman sekali

    ReplyDelete
  2. hotel nampak cantik dan bersih
    yang best kolam dia berbumbung ye
    tak la rentung kalau mandi sakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam elly,
      haah..
      MOTIP utama POOL la kan3 he3

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam anies,
      tu laaaa pasai
      gigih tau iols
      dok herot p mai p mai
      nak bagi nampak view dalam toilet
      maklumla enset cokia he3

      Delete
  4. sue kalo G langkawi mmg duduk umah makcik je la..ikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sue,
      jimat3
      iols tak dak sedara la kat langkawi he3

      Delete
  5. family day kat opis ni ada rncng nk ke langkawi awal tahun depan... tapi belum tau nak stay mana, tak tau la nak ikut ke tak, best juga lngkawi ni..boleh sopim2 corel ek..hihihi...

    anyway, tq info berguna ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyna,
      p laaaaaaa
      rugi tak p tau
      langkawi best tau
      seriouly iols akan repeat
      especially kalo spent time ngan family
      bukan takat xtvt sopin jer tau
      xtvti laut la, bukit la, flora la..memacam2 tau2 he3

      Delete
  6. Utk nilai yang dibayar,. dan hotel tu, pada saya, sangat sangat berbaloi!
    Saya tak pernah guna Expedia...selalu tgk kat Agoda & Booking.com...boleh la saya try lepas ni..
    Dan dah save kan hotel ni in the list, kot kot gi L:angkawi...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam daddy ziyyadh,
      iols pun slalu pakai agoda
      tapi start tahun ni pakai expedia he3

      Delete
  7. Bestnya buat review hotel ni.
    Teringin juga nak pi tidoq Langkawi.
    Doakan umur kami panjang boleh jalan-jalan sakan kat sana.

    ReplyDelete
  8. Follower #88.
    drshikinzainal.blogspot.com
    Keep in touch :)

    ReplyDelete
  9. Wah menarik la..siap ada belon2 lagi..hotel pun nice.. pool dia paling best tuh! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Farah,
      haah, POOL itu dambaan ati weols anak beranak sebenornya he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive