#Flashback Birthday Seperaih Mr. Hubby

2:54:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Untuk sedapkan ati iols yang tengah menglibau libu ni haaaaaa...
Meh3 uols temankan iols untuk #flashbackbirthdayseperaihhubby
Ni kira dari MOLA kenai sampai LA ni yer uols :)


~~ 2010 (Kapel a.k.a bopren gepren gitew) ~~
Sinopsis ceritera : 
- Masa time kapel tu memang rutin weols g makan mamak & serf net free, he3
- So malam kejadian is malam sebelum b'day la kan3, ater nak jejugak tetepat koi 12midnight 15.10.2010 tu teruih jadik 1st person wish kan3
- Dalam koi 11.++pm gitew gepren teruih ajak bopren reronda sat kan3
- Bopren bawak ler keta ronda penang
- Sampai kat pantai QB, gepren soh bopren stop sat, park keta
- Elok ja dlm koi 11.55pm cenggitu gepren pun kuorkan la segala kek, ayor & adiah (tak hengatla bagi adiah apa, he3)
- SEPERAIH.......
- Bopren tekozut tak sedor bila masa gepren sorok bebarang dalam keta, he3
- MISSION ACCOMPLISHED
- Esok tu barula gepren belanja makan ikan bakor :)

~~ 2011 (Married a.k.a hubby & wifey gitew) ~~
Sinopsis ceritera : 
- Ni kira 1st time celebrate birthday as hubby & wifey
- Time tu iols suri rumah (peknen) & hubby koje shift petang
- So hubby akan balek dalam koi 11.++pm gitew
- Sonang la koje menyeperaih yer uols he3
- Tu yang set celebrate bebetui midnight jugak tu
- Tepat2 masok hari 15.10.2011
- Iols buat ala2 candle light dinner gitew
- Tapi kat rumah sajork
- Makanan & kek tapau sesiap malam tu 
- Lek umah teruih wat table setting seniri
- Dalam bilik pulop wat setting untuk hadiah (iols bagi set wallet&belt, my mom bagi set pewangi bilik)
- Dah pakat ngan my mom, dia dok dalam bilik dendiam, kasik can hubby & wifey cintan cintun kojap he3 (my mom pun makan jugak yer lauk2 ni, tapi dia makan awai ler kan3)
- Bila hubby sms kata otw nak lek
- Iols teruih tutup lampu sesiap & pasang la segala candle yang ada
- Hubby bukak pintu ja....... SEPERAIH
- MISSION ACCOMPLISHED

~~ 2012 (2nd year as hubby&wifey, 1st year as ibu&ayah) ~~
Sinopsis ceritera :
- Time ni weols dah ada boboboy Fayyadh
- Tahun tu kenkonon takdak seperaih midnight dah
- Tapi tetap jugak wish birthday tetepat 12midnight masok 15.10.2012
- On the birthday day tu pulop hubby cotik
- So iols dah plan awai2 request hubby lunch KFC dengan iols
- Hubby kena pick up iols kat ofis then g lunch
- Sebenornya iols dah booked sesiap table, food & kek kat SR
- SR & KFC ni dekat2 sajork
- Bila hubby park so weols jalan tala p KFC, pehtu iols terus tarik tangan hubby g tala SR pulop
- Pehtu weols landing montot teruih staff SR kuorkan kek (ada lilin) put on table & wish epy b'day
- SEPERAIH
- MISSION ACCOMPLISHED
- Malam pulop celebrate ngan my mom & boboboy Fayyadh kat Telok Tempoyak
- Adiah tahun tu iols touch up keta hubby gitew (skang keta tu pun dah juai he3)

~~ 2013 (3rd year as hubby&wifey, 2nd year as ibu&ayah) ~~
- Tahun tu macam tak berapa nak seperaih sangat la awainyer kan3
- Tapi macam besa jugak, tetap wish birthday tetepat 12midnight masok 15.10.2013
- On the birthday day iols soh hubby pilih nak makan kat The Ship ka Eden ka Restoran Tarbush ka
- Adiah iols lupala iols bagi apa he3 
- Rasa2nya macam enset (nanti iols check balik yer uols)
- Walopun pada awainya macam takdak seperaih, TAPI sebenor2nya ada tau :P
- Masa the end of eating session tu datangla supervisor & waiter The Ship yang bawak banana split nyer plate siap bercandle bagai & nyanyi (punyala kuat) lagu Epy B'day kat hubby
- SEPERAIH
- MISSION ACCOMPLISHED

Haaaaaaaaaaaaaaaa.... 
Itula ceritera #flashbackbirthdayseperaihhubby dari 2010-2013
Yang tahun ni punyer 2014....
Sob3, sob3, sob3...sila rujuk SiNi
SEPERAIH TUNGGUUUUUU......



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. amboii apalah yg uols planning sgt tu
    xsabo nak tahu ni jeng3x hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      He3....
      Tungguuuuu tau..
      Kenkonon double seperaih gitew he3

      Delete
  2. wahhh... memang seronok tiap sambutan... pasti amat bermakna dan jadi kenangan...
    next ni nak tau jugak?? hehehe

    ReplyDelete
  3. gigih akak throwback segala hah! heee~ tahun ni apakah? ehemmmmmm supriseeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ida,
      Tu la pasaaaiiiiii...
      motipnya nak sedapkan ati seniri he3

      Delete
  4. Wah seperaih sngt..cute giler word tu..:)

    ReplyDelete
  5. huiyoooo siap ade cerita utk few years back..ahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Falsya,
      Motip sangat kan3 he3...
      Tapi selamat iols dok hengat lagik ceritera2 itu he3

      Delete
  6. suka hat thn ptama jd wife tu...ahhh...romentiknya

    ReplyDelete
  7. salam, saya singgah tggal jejak sekali. maseh sudi layan citer karut saya. hehehe.... segan plak rasa

    ReplyDelete
  8. first year kawen tak dapat nak seprais besday hubby. duduk jauh. pastu pegnen pulak. jatuh pulak hari berkerja memang tak daya nak ulang alik penang loqstaq semata nak sambut besday sobssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      tu la kan3..
      kalo jatuh ari kita bekerja memang susah sket he3

      Delete

Blog Dekat di Hati