Lagi2 WeekEnd :)

2:27:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Iols tengah meredhakan diri dengan SELESEMA yang tiada penghujungnya niiiiiii...
Dari last week lagik...dok on off sajork..
Nampak gayanyer kena p jumpa doc utk kali ke 3 amek ubat & mintak antibiotik..
Udah ler lagi 4hari nak ke LANGKAWI..
Takmola selesema melanda lagik time tu, kang tak syiot nak syiotkan diri & family iols kan3

Weekend bebaru ni OK hari Sabtu, TAK OK hari Ahad....
Ni hari SENIN still TAK OK, sob3......
So meh sini iols tepek gambor2 bergumbira masa TIME OK HARI SABTU tu yer uols
Pepagi Sabtu tu weols berkonvoi keta & moto he3
Hubby naek moto
Iols, me mom & Fayyadh naek keta
Motipnyer nak g antor moto hubby servis & repair kat BERTAM


Fayyadh kusyuk nengok ayah naek moto

Turn Fayyadh pulop menge-test moto ayah
(kenkonon2 jer la kan3, nak bagi naek bebetui JANGAN ARAP la Ibu nak lulus kan3)

Dok tunggu hubby sembang2 & setel bab moto tu sat, pehtu terus ke agenda MAKAN2 pulop
Oh yer moto kena tinggai, hari selasa baru siap
Maka sesiap siap2 ler DUIT sob3
Weols p makan kat PERDA
Hubby bawak p makan nasi Arab
Hubby pernah makan kat sini ngan geng2 moto
Tu yang tau tempat ni


Ni la restorannya

Hat ni semua view untuk entrance bahagian BAWAH

Ni interior bahagian BAWAH
For uols nyer info bahagian bawah ni OPEN concpet (pakai kipas sajork)
Besanya time petang2 & malam2 ramai dok mai MENGHISAP kat sini, he3
Iols is tak gemor :P

Hat ni view untuk entrance tala p bahagian ATEH

 Ni la entrance bahagian ATEH
Weols pilih makan kat tingkat ATEH
BerTUTUP & ber-AIRCOND
Waktu weols p tu kan tengah hari, bahagian ni tak bukak sebab takda orang
Semua org dok kat bawah ja
Tapi iols request jugak dok ateh, sebab tak selesa kat bawah (kan paneh) he3
Tapi they-ols TAK KULUKUT tau
They-ols sudi bukak bahagian ateh juz utk weols 4kerat ni sajork tau


Ni la interior bahagian ATEH

Basicly restoran ni specialist untuk makanan Yamein & Arabic gitew

 Ateh ni la MENU dia
Nasi ada macam2 jenih
Madghout la, Kabsa la, Mandy la, Zowrbian la
Beef & chicken pun macam2 - Magluba, Haneerb

Me mom kusuk nengok menu he3

Weols pilih LAMB KABSA 1/2 KG (RM26.00)
For uols nyer info, SAMBAL hat merah tu kan3 SEEEDAAAPP gilos tau


Hat ni LAMB KEBAB (RM17.00)


Penuh la jugak meja weols yang 4kerat sajor ni he3

Ayor Iols & Hubby - Watermellon juice & Honeydew Shake
Me mom takmo (nak minum ayor masak sajork)

Weols yang menikmati makanan sampai kenyang kesengkakkan gitew
Tu pun kena TAPAU, tak abeh makan he3

Lepaih makan weols p singgah sat kat AEON Alma
Window sopin sajork

Aeon ti kira last pitstop untuk hari Sabtu tu la
Sampai rumah dekat malam jugak
Sok tu hari Ahad hubby kena kursus so iols just bawak Fayyadh & me mom g TESCO
Beli barang kering & basah kekdahnya
Iols pulop SELESEMA so Ahad tu di akhiri dengan xtvt melanding dirumah sajork

Haaaaaa...uols penah jumpa IKAN ni ??????????


~~~ The End ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. dh lama tingin nk mkn kt situ tp suami x suka...bl xtau leh p mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      aik napa suami tak suka??
      sedap tau he3

      Delete
  2. nasi arab kt situ mmg sedapppppppp
    2x kut nah mkn situ
    dah lama x p sn mkn..uols belanja lahhh hahahaha

    ikan bawal ke ape tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      he3....sedap kan3...
      moh wat gathering sini, baru happening gitew he3

      ikan tu namanya BAWAL EMAS he3

      Delete
  3. perda ye? ok nanti boleh pegi makan situ pulak. biasa ktorg kalau nak makan nasi arab mesti tunggu balik loq staq dlu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ummi Uwais,
      ajak Abi Uwai p naaaaaaaa, he3

      Delete

Blog Dekat di Hati