LaNgKaWi B'DaY GeTaWaY - SePeRaiH 2nD

5:26:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Seperti yang dijanjikan dalam entry seblom ni...

So kat sini iols akan reveal FINALE SePeRaIh for my beloved Mr. Hubby B'dAy
Cecewah3.....he3
Kalo b'day takdak SEPESEL MAKAN2 memang tak sah la kan3
Kan masa b'day hubby yang bebetui on 15 Oct. 2014 ritu iols buat2 mcm takdak langsung celebrate even makan2 pun takdak kan3...
TAPI sebenornya iols dah sesiap plan SePeRaIh berTINGKEK2 kan3...
Cumanya celebration tu terpaksa dilambatkan sebab kena tunggu p CoTiK2 Langkawi kan3....
SePeRaIh 1sT dah success di pagi hari kan3, so di malam hari SePeRaIh 2nD pulop la kan3

Hokeyh, lepaih ja abeh lawatan kat Oriental Village tu, weols teruih naek keta...

Memang hubby tau nak g DINNER time tu, tapi dia xtau kat mana 
Ater sume2 itinerary iols yang plan kan3 
Hubby follow sajork (wifey jump, hubby pun jump gitew he3)
Iols apa lagi naek ja keta teruih bedesup2 set GPS
Alaaaahaaaaaiiiiii...DEKAT bebenor la haaaaaiiiii Berjaya dengan Oriental
Kuor parking Oriental teruih kona kanan 3MINIT sampai hokeyh
Masa kena kona kanan tu hubby dah ERAN2 dah
Dok sebok tanya kat mana kita g ni????
Ater sebenornya kalo nak EXIT Oriental sah2 kena kona KIRI, ni GPS soh kona KANAN kan3
Pehtu dah sah2 terpampang signage BERJAYA RESORT LANGKAWI
So sebokla hubby dok tanya iols dah booked table ka? mahai dak ni? bila booked ni? buffet dinner ka???? macam2 soklan la he3
Hubby kata janganla bazir duit buat makan2 mahai, SePeRaIh 1st tadi pun dah CUKUP dah
Iols senyum sajork, soh hubby diam & teruih tala p sajork :P
Weols parking keta teruih menapak p lobby


Dengan REDHA lepaih tak menerima jawapan, hanya senyuman dari wifey, maka hubby pun benti tanya soklan he3
Hubby IKUTkan sajork wifey he3
Nak MENAPAK dari PARKING p LOBBY pun boleh tahan JAUH, dengan berbukit2 sket

Fayyadh POSIN kat ayor torjun lobby

Dari LOBBY kena tala TURUN tangga 

Pehtu jumpa DAYANG CAFE
Time tu live band dok nyanyi, so iols sesajer snap picture
Sedap sora deme ni tau

Pehtu tala TURUN lagi
Jumpa POOL

Tengok semangat D'Man & D'Boy of my life MENAPAK
Fayyadh tu sebenornya semangat jalan tu sebab ingat nakg mandi pool, he3
Kena jalan TERUIH lagik ke BAWAH

Pehtu jumpa SIGNAGE ni, IKUT
(Maaf ler gambor gegor2, ater kalot dok kejor jejaka dedua2 tu, he3)

Bila SAMPAI terCUNGAP2 jugak weols sume
Tapi ilang penat iols bila elok sampai depan entrance BEACH RESTAURANT tu dah ada 2orang staff senyum & sebut nama iols (Pn. Aishah)
Cecewah3 macam dinanti2 pulop kedatangan weols gitew he3
Hubby sekali lagi jadi PELIK he3
Iols juz angguk2 & sonyum2
So diorang jemput weols FOLLOW diorang to our TABLE gitew
Sorang lead weols kat depan, sorang lagi follow kat blakang

Sampai jer table, Alhamdulillah setting CANDLE LIGHT DINNER ready nicely
Hubby tersipu2 MALU gitew
Jangankan kata hubby sajork,  iols pun terJAKUN he3
Almaklumla besanya g hotel makan BUFFET sajork
Dahla kat situ suma guest FOREIGN (Omputih, Korea, Arab)
Memang takdak langsung ORANG TEMPATAN
Fayyadh duduk2 ja teruih sebok dengan "chicau-ku" a.k.a pisau-ku
Sebenornya suma table dalam restoran ni memang setting bercandle light, tapi iols request for setting yang laen sket untuk weols nyer table
Juz to differentiate gitew
Barula SEPESEL kan3

D'Candle Light gitew :)
Weols punya sajork yang ada shell3 & butterfly
Table cloth pun lain :)

Takdan iols nak cakap pa2, WAITER WEOLS dengan penuh sopan santun TANYA "Puan nak tangkap gambar"??
Oooooohoooiiiii, apalagi, bersnap2 la weols dolu sebelom mola CANDLE LIGHT DINNER

Uols, iols nak ceritera keJAKUNan iols LAGIK di sini yer :P
Iols memola cam ERAN pasaipa MAMAT WAITER tu sat2 mai check, sat2 jengok, sat2 pusin kat our table 
Macam ADMIRE gilos ngan our table
Dari MOLA weols duduk SAMPAIla weols mangkit nak BALEK
PANTANG nampak mata iols PANDANG arah front restaurant
PANTANG iols TERANGKAT tangan sket
LAJU dia mai TANYA nak apa2 ka, ok ka, puas ati ka
Ada time tu iols nak snap gambor weols, so iols juz gamit panggil sorang waiter pompuan, tup2 dia LELAJU mai tau..so tak jadi la waiter pompuan tu mai kat table weols
Pehtu iols teruih kabo ke hubby awat mamat waiter tu PELIK
Pehtu hubby teruih kabo memang camtu
Dalam hotel macam ni, setiap TABLE memang dah SET WAITER incharge
So diorang kena JAGA TABLE MEMASING
Kalo kerap table diorang kena serve by other waiter nanti supervisor MARAH
Oooooooooo..gitew ghopenya he3

Hat GAMBOR ateh ni iols snap persekitaran BEACH keliling our table

Hat ni GAMBOR persekitaran DALAM restaurant keliling our table

Iols amek PAKEJ BEACH SET DINNER

Memula diorang serve our DRINKS
Drinks TAK TERMASOK dalam set yer uols
Kena ORDER ASING

Our drinks : Watermelon juice ($14), COKE ($7) & SODA ($7)

Pehtu deme antor complimentary BREAD seraga
SEDAP gegiler bread ni - lembut, wangi & berbeza rasa
Ada dalam 4-5 JENIS bread berbeza
Gambor ateh tu tinggai 4 sebab lagi 3 weols dah NGAAPPP he3

Pehtu turn APPERTIZER pulop
SMOKED SALMON
FRESHLY BAKED BRUSCHETTA BREAD
CAESAR SALAD

Weols yang kelaparan terus NGAAPPP
Tak tengok kiri kanan
SEDAP la haaaaaiiiiiii
Ke weols ni memang tengah keLAPARan he3
Fayyadh pun suka sesangat2
Especially Bruschetta & Caesar Salad tu
Salmon tu sedap tapi kalo makan macam tu sajork memang MASIN bedengung, so memang kena makan dengan bread
Maaf la yer gambor gelap, ater kan weols bercandle light gitew he3

NEXT is SOUP
Ateh ONION SOUP
Bawah SMOKED TOMATO SOUP
Yang Tomato soup SEDAP
TAPI yang tak boleh blah is Onion soup
Hubby kata Bangla minum la soup ni
Kita mana nak lalu he3
Seb baek iols minta 1 ja Onion soup

 Main Course 1 : GRILLED BEEF TENDERLION
  Main Course 2 : PAN FRIED SEABASS
  Main Course 3 : DEEP FRIED HERB BREADED CHICKEN STRIPS

Masa having our MAIN COURSE, iols mintak la waiter snap lagik gambor weols he3
Gelap pun gelap lan kan3 asai ada gambor kekdahnya gitew :P

Lepaih abeh ngap main course tu waiter cakap TUNGGU sat japg diorang serve DESSERT pulop
Sebenornya untuk SERVING for each different course (appertizer, soup, main course) tu akan ada BREAK 5-10minutes
Maksudnya lepaih ja deme clear table tu kita akan NGANGA kojap la sebelum next serving pulop mai gitew
Tapi bila dessert ni dekat 15minit dok TAK SERVE pun
Iols mulala USHAR2 they-ols tu kan3
Ater naek ERAN la iols, sebelum2 ni punya serving cepat, tangkas & tepat masa
Apasat dessert ni LAMBAT sesangat kan3
Mamat waiter weols tu teruih mai kat table iols gtau minta tunggu sat, GHOPE2nya deme NUNGGU BAND mai untuk nyanyi lagu untuk hubby
ADEHla3, udah terREVEAL SEPERAIH depan hubby
Hubby apa lagik, sonyum2 simpui2 la kan3
SEBENORNYA iols set dengan pihak restaurant nak SPESEL WRITING & CANDLE on hubbys' DESSERT plate
TAK request BAND NYANYI segala bagai
TUP2 memang diorang pulop yang arrange SPESEL TREAT for us
So this time bukan takat hubby sajork yang terSEPERAIH tau, iols pun SAMA tau3 he3
Walopun dah KANTOI iols tetap PESAN kat hubby kena BUAT2 Ter-SEPERAIH jugak bila Band mai dengan dessert nanti he3 :P

Dalam 9.30pm camtu D' BAND sampai & teruih tala our table
Dengan segala ALAT MUZIK besor gedabak (tak tau apakebenda nama alat2 tu)
Our table udahla di ujung nuuuuuun
Sian deme ngangkut
Masa band dok jalan tu ada la 3 WAITERERS dok BAWAK weols nyer DESSERT
Band ikut blakang sambil NYANYI lagu Happy B'day
Mola2 English version then Malay version pulops
Dessert plate hubby yang berCANDLE paling depan la kan3 he3
Punyala KUAT & LAMA deme nyanyi
SEMUA guest pandang arah weols, abeh lagu suma TEPUK tangan
Eeols terSHY2 gitew
Iols pun sama naek malu tetiba, so tak banyak gambor dalam gelap dapat snap he3

Lepaih abeh lagu, deme soh hubby TIUP LILIN
Fayyadh yang pulun he3
Sebenornya 1st time tu ayah yang blow candle
Pehtu muka Fayyadh macam tak pueh ati
Dia ingat suma2 setting2, nyanyi2, kek2 tu untuk dia la tu
So ayah pun pasang lek candle & blow sama2 dengan Fayyadh he3
TEPUK lagi ramai2

BAKED CHEESE CAKE
VEGAN CREME BRULEE
SOUR CHERRIES TART

Ingatkan lepaih tiup lilin ABES la kan3
Ghope2nya BELOM lagik
Band soh REQUEST LAGU
Oooooohooiiii....weols JAMMED pala otak tetiba nak mikior lagu apa
Kang lagu rock jiwang deme tak reti pulop
Band ni FILIPINA rasanya
Last2 deme seniri cadang lagu BROERY MARANTIKA (iols tak hengat tajuk he3)
Tu gambor ateh tu Fayyadh KUSUK nengok band nyanyi depan bijik mata dia la tu he3

Dalam dekat koi 10.00pm cenggitu weols pun mangkitla nak BALEK
Tup2 ours' mamat waiter dengan supervisor dia mai kat table
Deme iring weols sampai iols settle payment
Siap tour kat open kitchen deme tu
Tunjuk kitchen staff & chef deme
Maka ber-ba-BYE3 la weols sume he3

So this is the FINALE untuk 1st day kat Langkawi
Lepaih dinner ni weols teruih balek Langkawi Seaview Hotel & TITON
Next entry iols sambung ceritera 2nd day pulops hokeyh


Previous Link : Day 1 - Oriental Village

Next Link : Day 2 - Island Hopping

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. weols kawin selama 9taun x nah ada candlel lite dinner hehehe
    untung laki uols...dpt wifey yg over romantiic n penyayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam EL,
      Ni kami pun kawen dah 3thn baru nak bercandle2 bagai he3
      TERINGIN katanyer he3

      Delete
  2. wahhhh wahhh syok kan. mesti hubby pun berbunga hati keriangan sgt tu hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      Alhamdulillah..rasanya hubby suka he3

      Delete
  3. Wahhhh romantiknya bercandle light seme... :)

    Cheq nak candle bagai sniri bikin kasik seprise ke hubby..heheee

    ReplyDelete
  4. Sakan aihhh..mesti husband sonok senyum smpai telinga

    ReplyDelete
  5. untungnya suami kak sha... ekin xde pun buat kejutan besday abg

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive