JeNjALaN2 SeSuKa AtI CoTiK DeEpAVaLi

10:39:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Iols baru nak ceritera2 xtvt JeNjALaN2 masa cotik Deepavali ritu he3
Weols idakler p becotik2 tang mana2 pun kan3
Sekadar ReMpItAn, SoPiN2 & MaKaN2 sajork
Okla moh ler kite layan gambor yer dop he3


Iols & Hubby kuor umah pukoi 8.00am p bekpes dolu
Kali ni sesi ReMpItaN weols tala p Aloq Staq
(Kena awai, sebelum ours Boboboy mangkit titon gitew. Kalo dah mangkit nampak weols nak kuor, jawabnya kena sesi soal jawab dekat setengah jam pun belum tentu weols leh kuor tau3 :P)

 Weols BeKpEs roti bakaq teloq gigil2 gitew
ayor weols kopi O & teh O

 
Time ni weols stop kat R&R Gurun

Tejumpa pulop motor ni haaaaa....
laki bini gak dok merempit he3

 
Haaaaaaaaaa....
Sila nengok meter kelajuan tuuu...
Iols memang sentiasa PANTAU tau uols
Hubby pun tak sedor time bila iols snap gambor ni he3
Kenala follow LIMIT yang ditetapkan kan3 a.k.a 110km/j
Tu pun telebih sket kan3

Kalo uols nak tau sebenornya weols rempit mola dari Penang-Jambatan PP Pertama - Aloq Staq - Bertam - Jambatan PP ke 2 - Penang
Total dalam 300++km tau
Montot iols ni sope dah takda tau3
Tu kira iols mintak hubby dok stop memanjang
Pantang nampak hentian sebelah ka, R&R ka, pondok tepi jalan ka
Sumaaaaa iols soh hubby stop nak regangkan montot kekdahnya he3
Motor ER6 hubby dolu idakler iols terseksa ghoper Z800 ni tau3
Ilek jer time rempit ngan ER6
Hat Z800 ni seat blakang TERSONGET (ter-senget+conget) terok bebenor tau3

Ni iols kasik zoom untuk uols
Terdera montot tau dok ateh menda tersonget ni haaaaaaa

Elok sampai rumah memang bersyukur sesangat he3
Hubby iols kata dia bawak SLOW sangat
So jadi LAMA la dok ateh moto tu..jadi LAMBAT
Ooooohoooiiiiiiiiiiii..SLOW lagi ka uols????????
Hubby kabo kat iols, kalo bebetui moto tu sebenornya kena bawak MINIMUM pun 140/150km/j
Oooohoooooiiiiii lagik disitu kan uols
Kalo join segala KONVOI bagai tu kan3 memang tak dapek la nak bawak ghope hubby bawak iols tu
Oooohoooiiiiiii lelagik2 :P
Uols, iols ni kan3 sebab itu la kalo hubby mintak nakg konvoi2 ni iols memang MONCONG slalu
ISAU, TAKUT, memacam datang dalam otak tau3
Tapi kalo tak bagi sian pulop, so kekadang tu iols lepaih jugak hubby p konvoi
Takat ni hubby penah p KL, Cameron, Hatyai, Danok sajork...Hubby pakai moto busat ni dah dekat 2thn
Kira hokeyh la tu kan3 uols he3

Sesi ReMpItAn hubby wifey ni abeh dalam koi 12noon
Weols lepak & rehat dolu kat rumah
Dalam koi 6.00pm weols sambung pulak sesi ReMpiTaN si Boboboy.................

 Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Ayah & Ibu kasik can Fayyadh rempit kat dalam Tesco sajork yer :P

Keta & kapai torbang pun tak lepaih si Fayyadh ni tau3

Abeh melayan si Fayyadh weols teruih masuk Tesco & SOPIN barang rumah
Bulan ni beli awai sebab hubby dapat gaji awai..kan Deepavali
Company iols pulop dia tak kira apapun yang mendatang..gaji memang fixed 1hb tetiap bulan baru masok sob3
Abeh sopin teruih weols balik umah

Ni iols perap sesiap ari rabu untuk diBAKOR ari khamis a.k.a semalam
SEDAP gegiler he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. Hahahha..betul la slow..superbike mana boleh bawak 80km/h..110km/h kire slow yg santai2 gituwww..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Falsya,
      iols penakut pahit...he3
      tapi nak jugak menonggek naek moto..
      seb baek la mr hubby layankan jugaks he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive