Review Cotik2 China 2014 (Hotels)

1:54:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Uiiiissshhhhhhh, dah lama tetinggai ceritera CoTiK2 ChInA yer dop????

He3...Almaklumla tekejor2 ngan entry terkini kekdahnya gitew
Ditambah pulop dok berusaha keras STUDY CoTiK2 LaNgKaWi 
InsyaAllah takda aral melintang p dari 17-19 Okt. 2014

So sebelum ke-bz-an meng-study terjadik lagik, moh la kite sambung entry review yang tertunggak itu yer sayam2 sume..
Kali ni moh kite ReViEw HoTelS pulops naaaaaaaaaaa
Sebenornya tetiap ari kat China ritu memang kojenyer menukor Hotel sesajer
Dapatla merasa macam2 jenih hotel kan3
Iols ceritera ikut tempat & jenis hotel la sonang yer dop :)


~~ Day 1 - Howard Johnson Plaza Waigaoqiao Shanghai ~~
Room & Toilet memang OK
Tilam&Bantal sedap sesangat wooooooooo...
Toilet best, luas & ada bathtub ala jacuzzi gitew (tapi tak sempat rasmi)

~~ Day 2 - Puijing Garden Hotel Hangzhou ~~
Room & Toilet OK
Tilam&Bantal sedap jugak...
Toilet best, luas & tapi takda bathtub
Masalahnya bahagian shower tu separa seethrough yer uols (bebayang2 kita tengah dok mandi manda boleh nampak dari luor gitew)

~~ Day 3 - Noble Crown Hotel Wu Xi ~~
Room & Toilet OK (luas)
Tilam&Bantal sedap jugak...
Toilet best tapi takda bathtub
Speselnya ada pantry & sitting area gitew

~~ Day 4 - Days Hotel Suzhou ~~
Room & Toilet memang OK
Tilam&Bantal sedap sesangat jugaks...
Toilet best, luas & ada bathtub gitew (sempat rasmi kejap sajork)

~~ Day 5 - Howard Johnson Plaza Waigaoqiao Shanghai ~~
Room & Toilet memang sesangat2 OK uols
Tilam&Bantal best wooooooooo...
Toilet paling BEST - luas, cantik, unik & ada bathtub gitew
Haaaaaaaaa...kat sini memang iols berendam pueh berbueh2 dalam bathtub tu he3
Walopun masalah toilet yang fully seethrough, tapi adalah jugak blind untuk cover
Hat bahagian yang berlobang2 tu iols tepek dengan kain laen pulops yer uols

Overall semua hotel memang pueh ati, best & santek2
Tapi kalo nak compare dengan hotel kat Taiwan memang kalah abes la kan3 (nanti ada masa iols wat entry Taiwan yer)
Tapi yang sayangnya memang tak dapat sangat menikmati sepenuhnya kenikmatan dok dalam hotel2 tu
Ater check in hotel dah dekat tengah malam (paling cepat koi 11.30pm)
Pepagi (koi 6.30am) dah kena check out
Papun legaaaaaa dapat gak merasa hotel2 ini yer :)


~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. mak aiiiii banyak nya hotel kak. ini mesti kes satu2 tempat tu jauh kan. tapi yang syok nya boleh la merasa beza satu2 hotel tu.

    **hihihi a'ah ktorg hubby and wife. kenal sblm kawen pun kat blog yg dua tu jugak la kak hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam sisi,
      memang jauh gak dari satu tempat ke satu tempat tu..
      dlm 2-3jam gak naek bas

      Delete
  2. rjnnye tukar2 hotel.angkut2 beg bagai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asslam mila,
      tu la pasai..
      seb baek kelola diri seniri ajer..
      bag pun satu..
      idokla fenin dibueknya he3

      Delete
  3. haaaaaa next week ye pergi Langkawi? have fun akak.. ida langkawii lama dah xpergii huhuhuhu................... ntah bila ida dapat ke china ni huuuu lagii ~ hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ida,
      Haah, plannyer insyaAllah next week ke Langkawi..
      kenkonon celebrate b'day cik abe gitew he3...

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive