LaNgKaWi B'DaY GeTaWaY - DaY 1 (MoRnInG)

11:15:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Yipieeeee, picture dah berjaya dikumpul...
Sooooo moh kite up ENTRY BEGAMBOR2 gitew kan3 suke3..
Iols gtau awai2 naaaaa.. ENTRY akan BERPART3 tau, so sabor jela mengkome sume2 yer..he3

Memula meh iols ceritera masa PEPAGI hari weols BERTOLAK nakg Langkawi dolu yer...
Weols kuor rumah kira2 dalam koi 8am
Pagi2 mestila kena BEKPES dolu kan3, gpun hubby kena pos barang customer
So weols decide g USM sajork, senang, one stop center kekdahnya
LAAAAMAAAAA gegila iols tak masok USM ni tau uols..
Wiiiiinduuuuuuuuuu.....
Weols g bekpes kat Kafe Desasiswa Bakti :)


Ni la Kafe Desasiswa Bakti
Dalam kafe ni ada banyak section food stall (10 unit) - nasi lemak, roti, nasi goreng, sup, nasi berlauk melayu, makanan cina, makanan india, buah-buahan, air
Iols tak sempat la nak terjah semua stall pepagi tu kan3
Tapi yang iols sempat terjah is stall nasi lemak, roti & ayor
Memang orang yang sama yang menega tau 
Dari zaman iols study (2000-2005), sampai zaman iols cintan cintun & koje USM (2009-2011), sampai la ni tau (2014)
RASA dan HARGA masih SAMA MURAH

Selesai bekpes teruih g pos barang customer hubby & teruih betolak p KUALA KEDAH
Dalam pukui 10am cenggitu sampaila jetty kola kedah :)
Iols memang pesan awai2 kat hubby, bila sampai kawasan jetty ada org ketuk tingkap jgn bukak & ckp takmo2 gitew
Sebabnya tu semua ULAT2 PARKING tau
Kalo time peak (cotik2 sekolah, cotik2 am) memang terpaksa la kan3
Tapi weols kan pegi time cotik2 seniri, so sah2 la iols tau parking Majlis ada kan3
Tak kose nak jalan jauh2 dengan bag2, anak lagi kan3 :P
Tapi hubby cam besala tak sampai ati kekdahnya..
By the time keta weols sampai traffic light jetty adala hamba Allah sorang ni naek moto p ketok cermin keta weols
Hubby g bukak, iols dah tepis2 tangan hubby soh cakap takpa@tak payah@takmo
Budak tu tanya nakg langkawi ka? dia soh ikut dia p parking, teruih dia dok depan keta weols..
Hubby dah serba salah, iols apalagi teruih kata kat hubby JANGAN ikut..
P teruih masuk PARKING MAJLIS DEPAN JETTY
Memula hubby telepaih entrance masok parking Majlis, so kena pusing balik la kan3
Time tu hubby cam kata nak ikut ja budak moto tu, kata parking Majlis dah penuh la, susah nak pusing la, takpala ikut parking budak tu, memang okla.........
Iols dah mula berapi2 la kan3 he3, tetap nak parking Majlis jejugak2
Last2 hubby ikut jugak iols p parking Majlis
ADA ja hokeyh
Time tu memang iols dah MONCONG sekaki, SENTAP hokeyh
So iols takla snap picture view parking & jety Kuala Kedah yer uols he3
Ater tengah majok2 manaleh bertangkap gambor pulop kekdahnya gitew :P
Sampai naek ateh fery barula hubby CUIT2 PUJUK2 iols tau :P
So barula iols mola tangkap gambor he3
Moh layan gambor2 dalam ferry Langkawi :)

 
Weols dapat naek ferry pukui 10.45am
MEMULA hubby isau Fayyadh fenin & muntah mabok laut
TAPI si Fayyadh ni tak duduk diam seminit pun dalam ferry tau
Kejap dok kat opah, kejap kat ayah, kejap bejalan kat koridor
Upah kopok cheezels baru dok diam sat
Iols yang mabuk laut sakan tau (hasil majuk2 awai tadi kot he3)
Iols tangkap gambor cecepat & teruih lena kat bahu hubby sampaila Langkawi he3

Ni kat ateh ni aksi si Fayyadh time dah sampai jety Langkawi
Weols sampai dalam pukui 12.30noon gitew
Sibuk benor nak pegang bag tau

 Ni la view JETY LANGKAWI
Macam2 ada uols, udah macam airport kekdahnya he3
Iols kan jakun kan3
Alamklumla jety penang ka, kuala kedah ka, kuala perlis ka...sume2 besa2 sajork kan3
TerKAGUM iols tau uols

Lepaih dah abeh jakun iols, barula weols jalan g carik kaunter keta sewa yang iols dah booked
RST HOLIDAY SDN BHD
Tapi iols booked through Hanafi
Iols request Mazda2 atau Nissan Almera
TAPI yang dapat Nissan LATIO sajork
Details ceritera booking keta sewa ni later yer uols :)

Lepaih dapat keta, kalo ikut PLANNING awai weols nakg teruih Underwater World
TAPI naek sajork keta teruih si Fayyadh bantai LENA
Yerla bangun pukui 6.30am, sampai ke pukui 1.00pm barula anak Ibu nak lena he3
So weols tukor plan ler teruih g TAPAU lunch & g check in hotel
Weols dapatla tapau food kat TRIMULA MESRA BBQ SEAFOOD tu
TAPI ikan bakor banyak dah abeh, ater udah dekat pukui 2.00pm dah kan3
So penyudahnya just hentam sajork tapau lauk apa yang ada
Siap me-napau luncheon, teruihla tala p hotel
Weols check in LANGKAWI SEAVIEW HOTEL
Hotel ni kat Kuah, dekat dengan HIG hotel&kompleks (5minit sajork)
Masa masuk bilik la iols nyer SEPERAIH (1st) berlaku yer uols :)
kita sambung Next Entry..........


Next Link : Day 1 - Seperaih 1st


~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. Yeah...miss kantin Bakti, air segelas 30 sen, bihun sup 1.50 semangkuk, nasi goreng 1.50 tambah telur mata 2.00 tu zaman akak dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam akak,
      oohoooiiiiiii murah gegiler time tu yer..
      time sha study rege dlm range foods RM1.80 ke ateh dah, drinks RM0.80 ke ateh dah he3

      Delete
  2. sllu mkn kat cafe desa bakti tu nasi goreng ayam..nasi goreng ayam spesel
    nti nak pi bw budak2 tu mkn situlah..nostalgia giler kut

    wahh x sabar nak tgk uols check in hotel plak ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      Betui3..time luncheon kan3..
      sambai belacan dia..pergghhhhhhhh..meletops kan3

      Delete
  3. nk try jg la g langkawi melalui kuala kedah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      Sha pun memula dok konpius nakg throught kuala kedah ka kuala perlis ka penang he3

      Delete
  4. Fayyadh bkn main hepi...sakan dia no

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      Haah, alhamdulillah leeegaaaaaaa sesangat dpt epykan anak, mak & hubby

      Delete
  5. tetiba rindu langkawi..nak gie cutiii la sana lagi next yearr ...dlu pergi memboyott nak jalan tak larat...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam PB,
      sha pun akan repeat lagi Langkawi next year..
      Memang tak puas 3h2m tau
      baanyaaakkk tempat jalan & MAKAN nak kena p repeat & try lagik he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive