ReJaM2 DiNnEr :)

9:36:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Laaaamaaaaaa iols tak kongsi ReSipI D'dApOr kan3
So moh ler iols wat review REJAM2 yang SIMPLE sesangat3
Buat sambil pejam mata pun boleh tau3
(p/s: Actually iols tiru resipi Pn Falsya, he3)


 At HoMe NANDOS CHICKEN
ExTrA HoT....Waaalllllahhhhhhhh :P
 Mola2 kenala PERAP ayam tu kan3
Seelok2nya sok nak buat mlm ni perap SESIAP
Baru rasa menyerap2 kedalam gitew kekdahnya :P
Lagi satu uols COCOK3 la ayam isi ayam tu dengan pisau ka, garpu ka
Bagi ada mcm RONGGA2 gitew
So that the sauce can PENETRATE deep inside
Cecewah ter-SPEKONG pulops he3

Pada hari KEJADIAN
Panaskan PAN-grill
Then griskan pan grill uols macam dalam picture
Uols pakai la PLANTA ka, BUTTER ka, MARGERINE ka
Mana2 jer hokeyh

Pehtu MASUKkan ayam yang diperap
Tutup penutup pan grill tu
Bior dalam 10minit gitew

Then bukak jadila macam gambor ateh ni

Pehtu terBALIKKAN la untuk masak the other side of the chicken
Sama jugak bior 10minit

Haaaaaaaaaaa...
FINALE macam ni la ghope NANDOS CHICKEN yang sudah masak dan boleh diNGAP3 dengan sooodaaaaappppnyaaaa he3

Ni LAMB SHOULDER punyer version
Oooohooiiiiiii SEDAP3 jugaks he3

Terima kasih pada PEMANGGANG AJAIB ini :)

Hokeyh dah alang2 citer bab REJAM2 ni kan3 uols
Meh iols tepek gambor2 hasil rejam iols dalam minggu lepaih
Kasik lump-sum sajork he3


Ikan Siakap Sweet Sour (Thai Version) gitew
Iols tak pakai sauce cili & tomato
Iols maen rejam ikut suka sajork
Bahan2 : ubi kentang (goreng garing), planta, bahan dikisar halus (bawang merah, bawang putih, halia, cili masak, tomato), garam, gula, lemon

Masak Lemak Cili APi Udang & Peria
Hat ni my mom yang rejam
Iols yang request AIR TANGAN IBU

Kari Telor & Ubi
Also my mom yang rejam he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

5 comments

  1. kari telur iols masak mggu lepas...1st time buat ok
    sedap pulak budak2 kat umah suke..en. hb pun suka
    ok leh wat menu wajib pasni hehe

    kena beli sos extra hot tu lah pasni lau nak wat nando's menu kannnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      haaaaa...try tau sos nandos tu..
      sedap3 he3

      Delete
  2. wowowowowowow masakkkkkkkkkkkk
    rajinnya kamu
    saya ada pemanggang ajaib tu
    beli kemain
    gunanya idak lagi wakakakkakakaka

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive