SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLaDhA

12:07:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengahari Uols,

Walopun Ghaye Haji bukan sebulan, tapik boleh lagik wish kan3 :)


 SeLaMaT HaRi RaYa AiDiL AdHa
MaAf ZaHiR & BaTiN
Ayah, Fayyadh & Ibu
Peace yer uols
(abaikan picture begegor tu yer....Opah yang tulun snap kekdahnya :P)

Opah, Fayyadh & Ibu
Fayyadh yang masih ber-peace yer uols

Kekasih hati Ibu dunia & akhirat

Buah hati Opah dunia & akhirat

Fayyadh berAKSI seblom p solat ghaye

Hatni Fayyadh beraksi kat masjid seblom solat ghaye bermula
Memula MUNGGAH beg Opah, & jumpa udah bahan utk isi masa lapang...kojap ja pun he3

Pehtu Fayyadh mula dok maen ACILUT chak ngan Ibu di sebalik tirai

Pehtu tukor pulops dok berPOSIN ala2 macho sekojap

Pehtu mula tukor dok maen ACILUT chak ngan sapo pun Ibu tak hengat dah....
BerTUKOR2 ajer pasangan acilut chak Fayyadh sepanjang dalam masjid tu tau he3

Dan hasilnya sesudah solat ghaye tamat inila dia, he3

Pepagi ghaye tu kan UJAN..
Memula tak konpem nak p ke dak solat ghaye kan3
Tapi si Fayyadh ter-xcited lebeh nakg solat jugak so redah jer la weols dalam ujan2 tu 
Namanya kalo nak solat kat Masjid Negeri Penang kena p AWAI2 yer uols
Kalo idak parking jenuh memusin2, naek fenin hubby iols nanti he3
Lepaih ja abes solat maka weols teruih balik TEPEN
Memula p ziarah kubor monyang Fayyyadh, pehtu Toklong Fayyadh pulops



Fayyadh suka benor bila nak tabur bunga & siram air kolah masjid kat kubor
Bila Opah, Ayah & Ibu baca doa & Al-Fatihah, Fayyadh pun AMINkan doa
Alhamdulillah

Alang2 dah balik Tepen so macam besa mesti singgah umah Tok Atan Fayyadh kat Kamunting untuk beghaye pulops
Kali ni sempat singgah umah Tok Atan ja...hat sedara mara laen2 tak sempat singgah sebab nak kejor masa balik Penang pulops
Seb baek la Tok Ajar & family pun mai umah Tok Atan..so dapatla bekumpul reramai :)


Weols yang memula rasmi beghaye rumah Tok Atan
Kali ni Tok Ummi tak masak TOSAI tapi ada Mee Kari meletops
Fayyadh punya pulun makan (tapi mee kosong dengan fish ball jer la, he3)
Abeh mee pulun kueh pulops he3

Fayyadh & moto tak dapek dipisahkan kekdahnya gitew
Sesambil tu Ayah & Tok Atan gosip2

Pehtu Tok Aja sefamily mai, so kita tukor shift meja makan gitew he3

Nampak dak budak BOLEN ditengah khalayak ramai diateh?????
Seeeeeee, Fayyadh dok buat pertunjukkan separa BOGEL
Ada kisahnya untuk aksi separa bogel ni sebenornya
Memula sampai rumah Tok Atan si Fayyadh boleh pulop tertirih a.k.a bocor (kencing)
Sebabnya pampers dah FULL, tak dapek menakung air yang kuor dah kekdahnya he3
Teruih Ibu bagi mandi & salin pampers ler
Udahnyer maleh pulop nak bagi pakai baju sebab panaih
MAKA ter-BOLEN si Fayyadh he3

Dalam pukui 1.30pm cenggitu weols pun minta izin nak lek Penang pulops
Nakg rumah Tok Teh Fayyadh leeerrrrrr........

Sampai rumah Tok Teh, si Fayyadh nampak jer syakir teruih maen berdua2an gitew he3

Rumah Tok Teh pekena pulut ketupat nasi impit gulai ayam rendang daging
Gambor tak amek, lotih kekdahnya he3
Dalam pukui 4 gitew dah kena balik sebab nak p singgah GIANT pulops
Nak beli bahan2 sebab sok tu nak maen REJAM2 ghaya haji kekdahnya
Menu TUNGGUUUU tau nanti iols citer detail next entry yer uols.............................


~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. Assalam siti,
      tu la budak mula nak banyak akai..
      banyakla aksinyer he3

      Delete
  2. salam aidil adha... da mcm raya aidil fitri ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      Kalo raya aidilfitri lagik havoc sebenornya he3..

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive