LaNgKaWi B'DaY GeTaWaY - OrIeNtAL ViLLaGe

12:08:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Macam iols gtau dalam entry sebelum ni, lepaih ja abeh sesi UnDeRwAtEr WoRLd, weols teruih bedesup naek keta p OrIeNtAL ViLLaGe
Almaklumla time tu dah lepaih koi 6.00pm hokeyh
Dari Underwater p Oriental ni dalam 20minit jugak tau..
Iols udahla ada SePeRaIh 2nd nak settle malam tu jugak...
Memang PACK gegiler la 1st day kat Langkawi ni he3
So moh jer gambo berceritera selanjutnya yer uols :)


Ni entrance OrIeNtAL ViLLaGe
(Orang pakat dok tala nak BALEK dah, weols pulop tala baru nak p MASOK, he3)

Sebenornya NIAT ke sini juz nak SNAP2 gambor sajork
Lepaih tu weols bagi can Fayyadh suka suki maen menan2 kat taman tu
Memang TAKDAK niat nak p naek CABLE CAR pun

Sian Ayah...penat dokong Fayyadh
Si Fayyadh kalo bejalan koje nak berlari sajork
Ater Ibu lak koje menjerit sajork la kan3
Penyudahnya ayah kena dokong jugak
Isaula iols, kan dalam tu luas gegiler, kang sakan berlari jatoh pulop

Hat ni kat ateh ni kenkonon2 NAMI ISLAND

Hat ni kat JAMBATAN GANTUNG
Fayyadh asik nak melompat sajork, naek begegor jambatan..sonok sakan, tak takuit pulop boboboy tu

FISH dalam tasik ni macam JINAK sesangat2 tau uols
Tapi ati2 tau fish tu mengGIGIT
SAKIT hokeyh
Fish suma tu dah dok tebesa orang feed makanan kat situ
Tu yang sope PIRANA sajork
Asai CELUP teruih GIGIT
Seb baek iols try dolu celup2 tangan kalo my boboboy yang celup, uuiiissshhh
Tapi kan3 kalo fish tu gigit my boboboy memang iols teruih tangkap & wat ikan bakor la malam tu :P

Ni sume gambor2 yang iols senap sanp persekitaran dalam OrIeNtaL ViLLaGe

Weols sat sajork dalam ni..
dalam koi 7.00pm++ gitew teruih tala p next destination
Kan ada SePeRaIh 2nd to be completed gitew, he3
SAMBONG petang yer untuk details


Previous Link : Day 1 - Underwater World
Next Link : Day 1 - Seperaih 2nd

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. sgt pening nak bace ayat org tepen cakap penang..muahaha

    btw salam perkenalan dari saya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam lovelywa,
      salam perkenalan juga
      thanx yer sudi singgah :)

      Delete
  2. hmpr x nmpk sapa yg tgh posing kt tgh2 tu ;-)

    ReplyDelete
  3. hihihi..fhm juga ceritanya..nk tgu seperaihh tuuuu apa ekk

    ReplyDelete
  4. ooo ritu kami pi xtau pun psl tempat ni
    ada apa yg spesel tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      Kat sini tempat naek CABLE CAR Langkawi yu ler..
      Tapi seblom sampai entrance Cable car tu ada la Taman2, Kedai2 souvinier & makan2, Tasik, playgorund

      Delete
  5. aritu masa ke sana tak sempat jenjalan dalam ni. lepas trun cable car terus ke tempat lain. masa mencemburui huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      Haah kalo ikutkan memang tak cukup p Langkawi sat2 sajork..
      paling kurang pun kena p 5H4M
      baru BEEESSSTTTT he3

      Delete
  6. pekat sungguh bahasa ibunda..ekekeke....seperaih tu ape ? ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mila,
      he3
      cintai bahasa ibunda kekdahnya he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive