LaNgLaWi B'dAy GeTaWaY - UnDeRwAtEr WoRLd

5:04:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Hokeyh ritu last entry Langkawi iols stop kat SEPERAIH 1st kat Langkawi Seaview Hotel kan3
So sambungannya lepaih weols sume2 rehat2, makan2, landing2, titon2 & mandi2, weols teruih besiap nakg UNDERWATER WORLD pulop
Weols kuor hotel pun dah petang, 4.30pm cenggitu
Teruih tala p PANTAI CHENANG laaaaa...
Dari Kuah nakg Pantai Chenang ni dalam 22km (20minit drive)
Sebelum p Underwater World, weols p singgah BOOKING sesiap ISLAND HOPPING untuk sok nyer kat AB MOTEL
DEKAT sajork AB Motel ni dengan Underwater World...takdan nak tekentut udah sampai he3
So dalam 5.00pm++ sampai Underwater World


Haaaaa....ni VIEW LUOR/DEPAN 
(takdan nak snap on the ground, iols snap masa dalam keta tengah begerak nak balek. Tu yang ghope gambor senget benget gegor2 tu)

Ni ENTRANCE LUOR dia
(hat depan yang ada gambor ikan lawa2 tu pun tak sempat posin snap gambor, sob3)

Hat ni TICKET COUNTER
Tengokla seniri REGE entrance tu yer uols :)

Hat ni kat depan ENTRANCE ticket jugak

Ni dah masuk dalam kawasan dah la
Si Fayyadh nampak jer FISH teruih terpa
Ke hulu ke hilir terpa, tak tau nak terkam fish hat mana satu
Sume2 besor2 blaka, kiri kanan dok ada
BIRD pun ada (burung kakak tua & burung bangau putih)
Mulut Fayyadh kejap2 sebut Bebird, kejap2 sebut Fish
Larik2, gelak2, tunjuk2, gelak2, larik2 he3

Dok dalam ni memang jenoh kejor la si Fayyadh ni
Ayah la tukang KEJORnyer
Ibu tukang JERIT
Begema dalam tu dengan sora iols sajork he3 (ada iols kesah he3)

 Memang BELAMBAK sungguh FISH dalam ni
macam2 jenis, macam2 ropa, macam2 saiz, macam2 warna
Memang tak kosa iols nak tepek sume gambor fish dalam tu he3

Lagi satu peberet Fayyadh ANJING LAUT
Pulun dok tecegat depan tu nengok, takmo jalan2 dah
Jenuh pujuk, last2 iols paksa jugak he3

Dengan PENGUIN tak minat pulop
Tu gambor ateh tu jenuh paksa soh posin
Fayyadh koje nak lari p cari MENATANG laen he3

Haaaaaaa....Hat ni la paling POWER
Iols suke bebetui tau3
GIANT JAPANESE CRAB namanya (rasa2nya la he3)
Fayyadh memula excited, pehtu takuit, pehtu excited balek nengok menatang ni he3
Memang terJAKUN iols nengok crab ni tau
Iols siap record samapi 4 video crab ni dok jalan2, ushar2 iols, gamit2 iols he3

Ateh ni gambor weols2 posin2 sesuka ati dalam tu laaaaaa...
Wajib kan3 POSIN ANAK BERANAK
(My mom dah takmo posin dok ralit nengok menatang2 kekdahnya he3)

Si Fayyadh dengan penguin idup dia takmo, tapi penguin kertas minat bebenor pulops

Hat ni pun syiok
LOBSTER besor
Oooohooiiiii kalo dapat ku NGAP3...SEDAP3

Ni CENGKERANG menatang apa pun iols tak hengat dah he3

Hat ni FISH berjanggut gitew he3

Fayyadh kusuk nengok KUDA LAUT
Bila ibu gtau ni kuda laut, cepat jer dia cakap "NAK NAEK x 2" he3

Menatang CACING ni Fayyadh TAKUIT
Ibu gertak dia kalo nakai larik2 ibu amek cacing ni boh dlm suor he3

Dedua2 FISH ateh ni PELIK kan3
SCARY iols nengok ghopenya
Macam2 ciptaan ALLAH
Baaanyaaaakkk yang kita tak pernah tengok kan3

OBOR2 ni pun iols tersangat kagum tau
MasyaAllah cantek sungguh


Kalo ikutkan memang BELAMBAK gambor IDUPAN LAUT yang ada
Tapi iols tak la tepek sume2 dalam ni kan3
Bila masuk dalam ni dok jalan2, jerit2, jakun2, jalan2, duduk2, jerit2, jalan2....tak sedor sat ja dah sampai EXIT
Weols kuor teruih tembuih kat COCO VALLEY
Sebelah tu pulops THE ZON
So weols cuci mata survey2 sajork dulu
MOOD menSOPIN TAK MAI lagik he3
Abes sume dah pukui 6.00pm++
Teruih bedesup masuk keta tala p OrIeNtAL ViLLaGe pulops


Previous Link : Day 1 - Seperaih 1st
Next Link : Day 1 - Oriental Village

~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. Bestnya... suka tengok giant crab tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eynda,
      haah..dok besa nengok dlm tv..
      skali live depan mata he3
      jakun jadiknya he3

      Delete
  2. dulu ida pergi tak masuk pun underwater nii heeee ~ ada budak2 besttt la masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      tu la alasan akak pakai masa mola2 nak masuk..
      skali masok ghope2nya opah, ibu & ayah yang telebeh excited pulop he3

      Delete
  3. Assalammualaikum.. Terima kasih sebab sudi jelajah kat Blog Puteri Airyn.. Memang best pergi Langkawi..Besar lah ketam tu.. Hehehe :)

    ReplyDelete
  4. dulu nah pi kat underwater sini..xde ape sgt tp xtaulah skrg mcm mn..el pi pun time 2007 ms tu tgh preggy sulung ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      Bagi sha best jugak he3
      Cuma terasa MAHAI gak la ticket masok tu he3

      Delete

Blog Dekat di Hati